Salajul nu se numara printre judetele care se mandresc cu rata promovabilitatii la examenul auto. Chiar daca nu se afla chiar la capat de top, procentul de res-pingere de 66 la suta a canditatilor pe anul 2013 nu este tocmai imbucurator. Promovabilitate mult in scadere fata de 2012, cand au fost respinsi doar 57 la suta din candidatii la soferie.
Potrivit rapoartelor anuale ale Institutiei Prefectului, intre anii 2011 si 2013, numarul de persoane examinate la nivel de Salaj a depasit 9.500. Rata de promovabilitate de 34 la suta inseamna ca 66 la suta dintre salajenii care au investit in scoala de soferi au pierdut, practic, acei bani. Si nu sunt putini, caci daca punem la socoteala examinarea psiholo-gica, vizitele medicale, taxele ce trebuie platite si plata instructorului se ajunge la cateva sute de euro.
Chiar daca cei inscrisi au inceput sa mai puna mana pe carte, numarul de respinsi stop_coloanala sala incepand sa scada in 2013, comparativ cu 2011 (de la 4.988 in 2011 la 4.419 in 2013), a inceput sa creasca numarul de salajeni care pica la traseu. Daca in 2011 doar 16 la suta din cei examinati au fost respinsi la traseu, in 2013 procentul a crescut la aproape 22 la suta.
In 2012, judetele care au avut rata de promovabilitatea cea mai ridicata la examenul auto la prima examinare au fost Prahova (54.71 la suta), Bihor (53.29 la suta), Sibiu (52.16 la suta) si Cluj (52.21 la suta).
Salajenii pica la „traseu”
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...