În sedinta Colegiului Prefectural de vineri, prefectul judetului Salaj, Ionel Ciunt, si-a exprimat nemultu-mirea fata de modul în care este abordata in Salaj amenintarea carnii alterate provenite din afara judetului. Temerea lui Ciunt este ca in depo-zitele salajene poate ajunge carne alterata adusa din depozitele din Cluj si a solicitat informari despre traseul carnii, fie ca e vorba de carne ce s-a dovedit a fi alterata sau nu.
Directorul DSVSA Salaj, Petre Firicel, a aratat in sedinta Colegiului Prefectural ca s-au efectuat con-   troale la depozitele din Salaj si ca nu au existat sesizari ca ar exista carne alterata în judet.  „Pâna la aceasta ora nu ne-a sesizat nimeni ca avem pe teritoriul judetului Salaj carne din loturile respective”, a afirmat directorul DSVSA, evidentiind însastop_coloana gravitatea pe care o atinge cazul „mafia carnii” si intarind astfel temerile Prefecturii. „Se pare ca distributia se ramifica si exista posibilitatea ca în viitorul apropiat sa avem informatia ca s-a distribuit si în Salaj. În acest moment nu avem sesizari”, precizeaza Firicel.
Prin urmare, pâna când nu va sesiza cineva, nu vom sti daca friptura sau gratarul ce-l punem pe masa nu face parte, de fapt, din loturile de carne alterata.