Omul pe bicicletă (așa cum îl vedem în fiecare zi), expertul cu rost, pasionatul de gastronomie autentică sălăjeană, care de o viață ia la pas satele din județ și culege secretele gastronomice numai de generațiile trecute știute – Mircea Groza – a fost nominalizat și premiat la Gala Chefi de România.
A fost o gală organizată din inițiativă privată, care a reunit ”crema” – atât cea sărată, cât și cea dulce – a industriei gastronomice românești.
Expertul ADI Țara Silvaniei, Mircea Groza, a primit un trofeu care vine să recompenseze, așa cum frumos au spus prietenii săi de TOP din lumea fascinantă a gastronomiei, munca de peste 45 de ani de cercetare a gastronomiei românești.
”M-am bucurat pentru fiecare câștigător și nominalizat la gala Chefi de România, dar cel mai mult m-am bucurat pentru Mircea, care stă la sfat cu bătrânii, gătește cu socăcițele, scrie, filmează, fotografiază, documentează un întreg univers gastronomic românesc ce altfel s-ar pierde. Niciun premiu nu cred că ar putea să recompenseze cu adevărat munca de peste 45 de ani de cercetare a gastronomiei a lui Mircea Groza, dar fiecare premiu este o formă de recunoaștere a efortului incredibil făcut de acest om”, a fost mesajul lui Cosmin Dragomir, jurnalist la gastroart.ro.
Gala Chefi de România, organizată la București, a fost prima gală de acest gen și vine să recompenseze eforturile celor mai buni bucătari și cofetari din România, fiind premiați într-un eveniment de top, al cărui partener este Asociația Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism.