Sălăjeanul care ne oferă gusturi autentice sălăjene, Mircea Groza, trofeu la Chefi de România

Omul pe bicicletă (așa cum îl vedem în fiecare zi), expertul cu rost, pasionatul de gastronomie autentică sălăjeană, care de o viață ia la pas satele din județ și culege secretele gastronomice numai de generațiile trecute știute – Mircea Groza – a fost nominalizat și premiat la Gala Chefi de România.
A fost o gală organizată din inițiativă privată, care a reunit ”crema” – atât cea sărată, cât și cea dulce – a industriei gastronomice românești.

Expertul ADI Țara Silvaniei, Mircea Groza, a primit un trofeu care vine să recompenseze, așa cum frumos au spus prietenii săi de TOP din lumea fascinantă a gastronomiei, munca de peste 45 de ani de cercetare a gastronomiei românești.
”M-am bucurat pentru fiecare câștigător și nominalizat la gala Chefi de România, dar cel mai mult m-am bucurat pentru Mircea, care stă la sfat cu bătrânii, gătește cu socăcițele, scrie, filmează, fotografiază, documentează un întreg univers gastronomic românesc ce altfel s-ar pierde. Niciun premiu nu cred că ar putea să recompenseze cu adevărat munca de peste 45 de ani de cercetare a gastronomiei a lui Mircea Groza, dar fiecare premiu este o formă de recunoaștere a efortului incredibil făcut de acest om”, a fost mesajul lui Cosmin Dragomir, jurnalist la gastroart.ro.
Gala Chefi de România, organizată la București, a fost prima gală de acest gen și vine să recompenseze eforturile celor mai buni bucătari și cofetari din România, fiind premiați într-un eveniment de top, al cărui partener este Asociația Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism.