Din 1 ianuarie, plătim apă și canalizare la tarife mai mari. Compania de Apă Someș S.A a ajustat prețurile din prima zi a acestui an.
Astfel, pentru apă potabilă achităm acum 6,52 lei/mc inclusiv TVA (9% TVA), iar tariful pentru canalizare-epurare a ajuns la 6,92 lei/mc inclusiv TVA (9% TVA).
„Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2024-2028, conform hotărârii nr. 28/09.08.2024 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare aferent Programului Dezvoltare Durabilă – PDD, încheiat între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Compania de Apă Someș S.A. Pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, Compania de Apă Someș S.A. a atras a șasea finanțare în valoare totală de peste 625 milioane lei, lucrările în cadrul acestui program acoperă perioada de programare 2021-2027”, explică CAS Someș decizia de a băga mai adânc mâna în buzunarele cleinților.
Noile tarife se aplică în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș.
Sălaj: Începem anul cu apă mai scumpă
Articole
De Bobotează, reguli ISU în biserici
Reprezentanții ISU „Porolissum” al județului Sălaj reamintește câteva măsuri de prevenire împotriva incendiilor pe timpul participării la evenimentele religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului şi a Sfântului Ioan Botezătorul. Obligativitatea respectării măsurilor vine în scopul prevenirii situațiilor de urgență și presupun: Vă dorim să vă bucurați de aceste sfinte sărbători în siguranță!
Mai mult...Premieră medicală: robotul Davinci, cu tehnica Baba, a finalizat cu succes o tiroidectomie completă, fără tăieturi vizibile
O echipă medicală din Sibiu a realizat, în premieră națională, o tiroidectomie (operație la tiroidă)și completă utilizând sistemul robotic da Vinci și tehnica BABA (abord bi-areolar și bi-axilar). Succesul e cu atât mai mare cu cât intervenția nu a lăsat incizii vizibile la nivelul gâtului. Potrivit presei locale, procedura a implicat efectuarea a patru mici incizii: două în zona areolelor mamare și două în zona axilară, prin care au fost introduse instrumentele robotice. Această abordare minim invazivă…
Mai mult...