Trei medici dermatologi renumiți pentru profesionalismul și dedicarea lor, alături de echipa asistentelor și infirmierelor, compun echipa Compartimentului Dermatovenerologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău. Aici se tratează printre cele mai complexe afecțiuni, de la peste 3 mii de boli ale pielii, ale părului, unghiilor, cancere cutanate, până la boli cu transmitere sexuală.
Tot în cadrul acestui Compartiment se pot adresa și pacienții preocupați de aspectul estetic al pielii, pentru că există și dermatologia cosmetică care a devenit tot mai importantă odată cu creșterea speranței de viață și introducerea conceptului de “well ageing” (îmbătrânire “corectă”).
Așa cum anunță reprezentanții SJU Zalău, Compartimentul Dermatovenerologie funcționează în prezent cu 10 paturi, un cabinet de consultații, o sală de mici intevenții și o sală de tratamente în cadrul Ambulatoriul integrat al unității spitalicești.
Compartimentul este coordonat de medicul Elena-Salomia Druță, completată de medicul primar Cristina Kramar și medicul specialist Oana Groza. Sunt medici cu suflet, care se dedică zilnic oferirii unei atenții deosebite pacienților. Îngrijirile sunt asigurate de opt asistenți medicali, iar personalul auxiliar, format din cinci infirmiere și o îngrijitoare de curățenie, deservește și compartimentul Hematologie.
Serviciile oferite în compartimentul Dermatovenerologie includ consultații medicale și îngrijirea pacienților cu afecțiuni alergice, imunologice, infecțioase, tulburări trofice vasculare, tratamentul chirurgical al tumorilor cutanate benigne și maligne, electrocauterizare, crioterapie, fototerapie, laserterapie, dermatoscopia leziunilor cutanate, ecografia leziunilor tumorale cutanate, administrarea terapiilor bilogice în psoriasis și dermatită atopică, personalizată și monitorizarea pacienților.
Perspectivele echipei Compartimentului Dermatovenerologie sunt creșterea calității vieții pacienților, cunoscute fiind implicațiile sociale și inter-relaționale ale afecțiunilor dermatologice, dar și stabilirea unei relații de încredere reciprocă.
Medicii dermato-venerologi sunt implicați, în fiecare an, în campania de depistare a cancerului de piele – Euromelanoma Day, dar și în depistarea precoce și tratamentul melanomului malign prin utilizarea video-dermatoscopului (de tip MOLE-MAX) în urmărirea leziunilor pigmentare.