A venit primăvara. Mai fiecare cetățean de la sate se gândește să planteze un pom. Un pom ca să înflorească țara. Și prin mediul urban se plantează pomi, pentru ca locuitorii urbei să aibă frunze de tăiat la câini. Bineînțeles, nu peste tot. Zalăul are și livezi frumoase, pline de roade, toamna, plantate de oameni destoinici. Dar sunt puține față de ”fosta-i lele tânără”. Livezile Centrului de Cercetare Pomicolă din Zalău s-au distrus în proporție de 90 la sută. Au apărut tot felul de clădiri, (zice-se că ar fi vile) de o arhitectură îndoielnică. Cine mai plantează aici vreun pom? Nimeni. Ba, dimpotrivă, sunt doborâți și cei care există. O vorbă din popor zice că dacă n-ai plantat în viața ta un pom ai trecut degeaba prin viață. Dar dacă l-ai tăiat și pe cel care a fost și n-ai pus altul în loc ce se întâmplă? Consiliul Județean Sălaj a tăiat peste 1.000 de arbori de pe marginea stop_coloana șoselelor din județ și nu s-a întâmplat nimic. Trist este că surse oficiale din caddrul instituției anunță că se vor mai reteza arbori de pe marginea șoselelor județene. Și tot nimic nu o să se întâmple. Iertată-ne fie îndrăzneala de a întreba Agenția de Protecțiea Mediului, Garda de Mediu, chiar nu au posibilități legale de a impune celor care ne lasă fără o bună parte din oxigenul județului să acționeze și viceversa?
Să treci prin viață ca umbra pe apă
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...