Șantierele din Sălaj se redeschid și contructorii au scos utilajele și muncitorii pe drumurile județului.
Sălăjenii care circulă pe ruta Zalău-Crasna trebuie să știe că, la intrare în Aghireș, circulația este dirijată pe o trecere provizorie, chiar la intersecția cu șoseaua ocolitoare a Zalăului, pentru executarea lucrărilor la pod.
De asemenea, se circulă cu dificultate și pe porțiunea de drum județean care tranzitează satul Aghireș deoarece au fost reluate lucrările pentru stabilizarea versantului și pentru lărgirea drumului. De la Aghireș spre Crasna, angajații constructorului montează parapete, sapă șanțuri și stabilizează acostamentul drumului.
Ordinul de reluare a lucrărilor a fost emis în a doua parte a lunii martie, iar contructorul lucrează în mai multe zone.
”Ordinul de reluare a lucrărilor pe DJ 191C Nuşfalău – Crasna – Zalău – Creaca a fost dat în 21 martie. În tot acest timp, constructorul a intervenit pentru lărgirea drumului, pe o porțiune de 1,5 km, între km 25+000 și 29+500, în localitatea Aghireș, și pentru refacerea/ realizarea accesurilor la proprietățile de pe marginea drumului în localitatea Crasna. În perioada următoare, vor fi executate lucrări în vederea finalizării zidurilor de acostament, pe un tronson de 8 km, între km 6+693 și 14+946, în localitățile Huseni și Ratin, se va continua montarea parapetelor de siguranță între Crasna și Meseșenii de Jos și vor continua lucrările pentru asigurarea scurgerii apelor (amenajarea și reprofilarea șanțurilor și a podețelor)”, a precizat purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Sălaj, Andreea Vilcovschi Marton, pentru Graiul Sălajului.
Tronsonul dintre Crasna și Aghireș face parte parte din Drumului Județean 191 C, lucrările de reabilitare și modernizare fiind începute în anul 2020. Este unul dintre cele mai ample proiecte de infrastructură rutieră derulate de administrația județeană, al cărui termen de finalizare este luna iulie 2023.
Întregul tronson de drum județean 191C are o lungime de 37 de kilometri, de la Nușfalău-Crasna-Zalău-Creaca. Investiția ajunge la peste 65 milioane de lei, fonduri accesate prin Programul Operațional Regional 2014-2021 de Consiliul Județean Sălaj.
asa bine lucreaza mirel lopata ca deja e drumul plin de gropi. vai de noi :))))