Cu toate ca s-a tras de multa vreme conclu-zia ca programele „lapte si cornul” si „fructe in scoli” sunt complet ineficiente, nu s-a luat nicio masura practica pentru a se face vreo schimbare. Au fost dezbateri peste dezbateri si s-a constatat ca programele nu-si ating scopurile pentru care au fost implementate. Aceste lucruri nu au fost subliniate doar de parinti, ci si de Inspectoratul Scolar Judetean Salaj, care a propus ca alternativa o masa calda. Si deputatul salajean PDL, Lucian Bode, a subliniat ineficienta programelor si a propus ca acestea sa fie inlocuite cu programul „masa la scoala”. Propunerile sunt bune, dar nimeni nu le baga in seama. Mergem inainte cu programele actuale. Chiar daca cei peste cinci milioane de lei, cat costa laptele si cornul, sunt paguba curata, o risipa din buget. Nu-i bai ca laptele e aruncat de copii, ca majoritatea elevilor nici macar nu arunca privirea spre corn, daramite sa-l mai si manance, si ca merele stau sa pu-trezeasca la gunoi sau in curtilestop_coloana scolilor. Nu-i bai ca pana si institutiile constata ineficienta programelor, daca la nivel inalt se da din umeri si nu se face nimic. Sunt alte lucruri mai importante de care trebuie sa se ocupe mai-marii. Alimentatia elevilor nu e chiar urgenta, doar nu se poate spune ca mor de foame. Ca elevii nu consuma alimentele date pentru ca laptele e acru, cornul cu gust de drojdie si merele stricate nu mai e relevant. Atata timp cat cei care au implementat programele considera ca acestea le fac inca un serviciu de imagine. Nu conteaza ce se intampla in scoli, atata timp cat se poate spune ca guvernul da de mancare copiilor. O imagine platita scump. In cazul de la Pericei, platita cu sanatatea elevilor.
S-a facut, s-a dat. Mai conteaza cum?
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...