Direcţia Genarală a Finanţelor Publice Cluj a scos la licitaţie pentru vanzare 6.400 de rubine, in valoare de 140.000 de lei, insă a trebuit să amane incheierea tranzacţiei cu unicul cumpărător interesat din cauza unui vid legislativ, pe care urmează să-l lămurească Ministerul Finanţelor, potrivit ziuadecj.ro. Singurul ofertant pentru rubinele de la Finanţe este o societate străină, din Uniunea Europeană, lucru care a impiedicat adjudecarea pietrelor preţioase. „Metalele şi pietrele preţioase din tezaurul statului au un regim special. Legislaţia romanească nu este adaptată la cea din Uniunea Europeană cu privire la comercializarea acestui gen de produse. Am solicitat răspuns de la Ministerul Finanţelor Publice pentru a clarifica dacă firma ofertantă are dreptul de a cumpăra pietrele preţioase”, a declarat pentru ziuadecj.ro şeful biroului de valorificare mărfuri confiscate din cadrul Direcţiei de Finanţe Cluj, Vasile Trif. Pană cand va răspunde Ministerul, firma va efectua o contraexpertiză asupra a 320 de rubine, eliberate de Finanţe, pentru a testa autenticitatea pietrelor preţioase.
Rubinele au fost confiscate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate din Zalău de la un cetăţean italian, care urma să le vandă pe piaţa neagră contra sumei de 35.000 de euro. Italianul nu avea documente prin care să demonstreze că este proprietarul rubinelor, astfel că marfa i-a fost confiscată. Rubinele cantăresc 1.900 de grame, iar preţul a fost stabilit la 76 de lei gramul.
Rubinele capturate la Zalău se vand greu
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...