Ungurii care asigură căldura zălăuanilor conectaţi la sistemul centralizat şi-au deschis un sediu administrativ şi la Cluj Napoca.
Grupul ungar RFV, care a preluat sistemul centralizat de termoficare in municipiile Zalău, Targu-Mureş şi Gheorgheni, a decis să işi continue expansiunea in Ardeal şi a deschis un sediu operaţional la Cluj-Napoca. „Biroul nostru din Cluj este unul administrativ. Conducerea companiei nu a făcut publice informaţii despre preluarea sistemului de termoficare al municipiului Cluj-Napoca, dar aceasta nu inseamnă că planurile pentru Romania se opresc la cele trei oraşe unde au fost infiinţate companiile RFV Mureş Energy – Targu-Mureş, RFV Distriterm SRL – Zalău şi RFV CDR – Gheorgheni. In toate aceste localităţi am preluat şi personalul fostelor societăţi de termoficare”, a declarat Gyopar Trella-Várhely, coordonator PR pe Romania al RFV, pentru Ziua de Cluj.
RFV a caştigat licitaţiile organizate pentru modernizarea, operarea şi furnizarea de energie pentru sistemele de termoficare in municipiile Zalău, Gheorgheni şi Targu-Mureş. Oficialii RFV Distriterm Zalău au anunţat că vor investi 15 milioane de euro pentru modernizarea sistemului de termoficare, unde au drept de furnizare a energiei termice pentru 49 de ani, in schimbul unei taxe de concesiune de 15.000 de euro pe an. RFV a preluat in Zalău o reţea veche de 30 de ani, cu pierderi medii de 40 la sută.
RFV atacă şi piaţa din Cluj
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...