STIUCA UMPLUTA
Ingrediente:
O stiuca de 1 kg, o felie de paine, o lingura de lapte, 2 oua, frunze de patrunjel, sare, piper, un morcov, o ceapa, 4 cartofi mijlocii, unt sau ulei, 2 l apa
Mod de preparare:
Se curata stiuca. Se scoate pielea cu atentie, ca sa ramana intreaga. Cine este indemanatic face o simpla taietura pe burta, apoi cu ajutorul unui cutit mic si nu prea taios, incepe sa desfaca pielea, astfel incat la sfarsit pielea ramane prinsa numai de cap. Se poate, insa, taia de la inceput capul, apoi se desprinde pielea la gat si se scoate de pe peste ca o manusa intoarsa pe dos. Se spala, se freaca cu putina sare si se lasa la o parte. Se desface carnea de pe oase, se trece prin masina de tocat, impreuna cu miezul de la o felie de paine muiat in lapte si stors. Se freaca totul bine cu ulei, se adauga ouale, patrunjel tocat, piper si putina sare. Se umple pielea de stiuca bine stoarsa de apa. Se da forma pestelui, se coase pe unde s-a umplut si se asaza la loc. Se pune untul intr-o cratita lunga, se asaza pestele si se da la cuptor. Se unge din cand in cand cu untul din cratita. Se serveste calda, cu lamaie.
POFTA BUNA!