oferita de ROMEO SARCA, directorul coordonator al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj
FRIGARUI DE PIEPT DE PUI
Ingrediente:
Un piept de pui dezosat (400 gr.), sunca presata (400 gr.), doua caciulii de usturoi, doua cepe, cinci linguri de ulei, piper, condimente dupa gust (patrunjel, rozmarin, busuioc, oregano) si bete de frigarui.
Mod de preparare:
Sunca presata se taie in bucatele patrate si se fierbe. Dupa fierbere se strecoara si se condimenteaza cu piper. Pieptul de pui, crud, se taie de asemenea bucatele patrate. Pe batul de frigaruie se aseaza alternativ o bucata de piept de pui, felii de ceapa, sunca si usturoi.
Intr-un vas, uleiul se amesteca cu frunze de patrunjel, rozmarin, busuioc si oregano, iar amestecul obtinut se pune peste frigarui cu o lingura si se lasa 20-30 de minute la macerat. Apoi frigaruile se prajesc la foc mic in tigaie, rasucindu-le constant pana se rumenesc. Se servesc pe platou cu garnitura de cartofi aurii.
POFTA BUNA!