Cladirea primariei din Zalau ar trebui renovata, costurile apropiindu-se de 2 milioane de euro. Edilii au cheltuit deja 2,5 miliarde de lei vechi pentru documentatia tehnico-economica, iar alte 5 miliarde au fost alocate pentru instalatiile electrice si cele de incalzire.
Reabilitarea sediului primariei din Zalau ar costa aproape 2 milioane de euro. In sedinta ordinara, din luna iulie, consilierii locali au aprobat documentatia tehnico-economica aferenta acestei investitii. Potrivit anexelor din hotarare valoarea totala a lucrarilor este estimata la 7.367.000 de lei, adica 1.920.000 de euro, iar executia ar trebui definitivata in 18 luni, de la desemnarea unui constructor.
Din acesti bani, edilii vor sa renoveze grupurile sanitare de pe tronsoanele C si D, sa creeze facilitati pentru accesul persoanelor cu dizabilitati, si sa amenajeze curtea interioara a cladirii, aleile si trotuarele din zona.
„Concomitent cu redarea valorii arhitectural istorice a imobilului existent, se doreste integrarea acestei constructii intr-un ansamblu compozitional si functional unitar, impreuna cu cladirea Transilvania, sediul Directiei de Cultura si Colegiul National Silvania, care sa constituie un pol de atractie pentru municipiul Zalau”, se precizeaza in hotararea de consiliu.
Proiectul initial cuprindea si reabilitarea retelei electrice, care era depasita in opinia edililor, precum si a celei de incalzire. Conform informatiilor primite de la biroul de relatii cu presa al primariei, numai aceste doua lucrari (realizate deja) au costat peste 5 miliarde de lei vechi. Mai mult, pentru celelalte lucrari au fost platite 2,5 miliarde, doar pentru achiziti-onarea documentatiei tehnico-economice necesare.
Restul investitiilor prevazute in proiect vor fi efectuate cand vor exista resurse financiare, dar, potrivit biroului de relatii cu presa, anul acesta nu exista fonduri pentru celelalte lucrari.
De mentionat este si faptul ca nici unul dintre consilieri nu au considerat inoportuna aceasta investitie, chiar daca in alte situatii se invoca perioada de criza si constrangerile bugetare. Atat proiectul de buget, cat si costurile prezentate in documentatia tehnico economica au fost expediate rapid in sedintele de consiliu, ambele proiecte bucurandu-se de unanimitate (la documentatie s-a abtinut doar un consilier).