Fiind incă perioadă de criză, ne-am gandit să le prezentăm o ofertă la indemană de relaxare şi celor care nu şi-au făcut ganduri de a pleca in vacanţe costisitoare. Sălajul este situat intr-un parc de oaze de apă termală, de care investitorii in turism au profitat din plin. In ultimii ani, proprietarii au făcut şi o serie de investiţii pentru a nu-şi pierde turiştii, iar in unele zone au apărut ştranduri termale noi şi moderne. Preţurile sunt accesibile, fie că petreceţi acolo un weekend sau un sejur de 7 – 10 zile.
Ştrandul de la Şimişna – relaxare in sălbăticie
Aproape in mijlocul sălbăticiei Podişului Transilvaniei, departe de zgomotul, stresul şi poluarea urbană, un locuitor din localitatea sălăjeană Şimişna a construit o modernă piscină chiar in satul natal. Ştrandul este situat la ieşirea din localitatea Şimişna, spre Hăşmaş, intr-un cadru feeric. Stand pe şezlongul de pe marginea piscinei poţi auzi foşnetul pădurii din apropiere şi susurul raului Şimişna, care trece prin apropiere. Dealurile din imprejurimi sunt numai bune pentru o plimbare cu ATV-ul. Preţul unui bilet la ştrand este de doar şase lei pentru adulţi şi patru lei pentru copii. Dacă doriţi să staţi mai multe zile in zonă puteţi să vă amplasaţi cortul pe cele 40 de hectare din jurul piscinei.
Ştrandul Tineretului Zalău, o baie rece intr-o zi de caniculă
Singurul ştrand din Zalău, situat langă Sala Sporturilor, oferă zălă-uanilor posibilitatea unei imbăieri de toată pomina, mai ales in zilele toride de vară cum sunt acestea. Este preferatul tinerilor din municipiu, mai ales in zilele de vacanţă. Doamnele şi domnişoarele au un loc special unde se pot bronza natural, iar domnii işi pot savura liniştiţi berea, intinşi pe şezlong, la marginea piscinei. Pe marginea ştrandului este şi o zonă verde, cu umbreluţe şi copaci, unde clienţii se pot ascunde de razele soarelui de amiază. Şi preţul de intrare este unul fără concurenţă, doar şapte lei pentru adulţi şi cinci lei pentru copii.
Băile Jibou, tratament ca la Herculane
Băile de la Jibou sunt cunoscute pentru proprietăţile curative deosebite ale apelor sulfuroase şi sulfate. Singura problemă este că tratamentul se face poate face numai in izvoare şi vănile speciale din pavilionul de tratament, deoarece bazinul de afară incă nu este dat in folosinţă. Situate la aproximativ 20 de kilometri de Zalău, băile Jibou sunt o oază de verdeaţă, linişte şi relaxare pentru persoane de toate varstele. Costul unei şedinţe de tratament nu depăşeşte 10 lei, iar beneficiile sunt multiple, in afecţiuni precum bolile gastro-intestinale, de piele, de nutriţie, ginecologice, reumatismale. Posibilităţi de cazare sunt la căsuţe, la preţuri de 20-30 de lei, sau la pensiunea de trei stele „Eden” care oferă masă şi camere la preţuri foarte accesibile.
Băile Tăşnad atrag cei mai mulţi turişti
Una din destinaţiile preferate ale zălăuanilor este Ştrandul Tăşnad, situat la aproximativ 60 de kilometri de Zalău, in judeţul Satu Mare. Este şi cel mai aglomerat ştrand termal din zonă, mai ales la sfarşit de săptămană cand sute de turişti din judeţele invecinate merg să se relaxeze in zilele lor libere. Ştrandul termal a fost reabilitat recent, lucrările fiind finalizate la inceputul acestui an. Turiştii au la dispoziţie patru bazine cu apă termală şi apă rece. In incinta complexului este un hotel şi un restaurant. Curele termale, de minim 10 zile de la Tăşnad sunt recomandate in afecţiuni precum stări preartozice, reumatism degenerativ, afectiuni ale sistemului nervos periferic, afecţiuni ginecologice, afecţiuni dermatologice. Preţul unui bilet de intrare pentru adulţi este de nouă lei, iar pentru copii este de cinci lei. In jurul ştrandului s-au construit zeci de pensiuni care oferă condiţii confortabile de cazare, la preţuri incepand de la 80 de lei pe cameră, pe noapte.
Ştrandul termal Carei – concurează cu oferta ungurilor de la Hajdu
Unul dintre cele mai frumoase ştranduri din judeţul Satu Mare reuşeşte in mare parte să stopeze migraţia turiştilor de weekend către deja prestigioasă staţiune de peste graniţă, de la Hajdu. Preţul unui bilet de intrare este de nouă lei. Complexul turistic este in continuă dezvoltare. Momentan dispune de zece bazine cu apă termală, fiecare cu topogane şi jocuri de apă. In preţul biletului de intrare este inclus şi accesul la diferite programe, cum ar fi aqua aerobik, volley, fotbal de plajă şi fotbal in apă. Accesul la piscine este deschis şi seara, cand pe plaja de langă bazine se organizează discoteci in aer liber, cu posibilităţi de acoperire a locurilor de desfăşurare, in caz de vreme nefavorabilă. Zona din jurul piscinelor este frumos amenajată şi ingrijită, satisfăcand şi cele mai exigente gusturi. Una dintre posibilităţile cele mai accesibile de cazare sunt căsuţele din lemn de langă zona de agrement, in zona de campare. Preţul de inchiriere este de 75 de lei pe noapte, pentru o cameră cu trei locuri.
Băile Boghiş, cea mai renumită staţiune balneară din Sălaj
Băile Boghiş sunt cele mai vechi şi mai cunoscute băi termale din judeţul nostru. Situate la 15 kilometri de Şimleu Silvaniei şi la 45 de kilometri de Zalău, staţiunea este renumită pentru apele termo-minerale, dar şi aşezarea pitorească şi peisajul plăcut. Complexul balnear dispune de un ştrand termal acoperit, căutat de turişti inclusiv pe perioada iernii, două bazine in exterior, bază de tratament pentru afecţiuni reumatismale, neurologice, ginecolo-gice, boli de nutriţie, boli dermatologice. In ultimii ani complexul a fost reabilitat, oferind turiştilor o generoasă zonă de campare cu corturi sau căsuţe, gazon, zone de preparat grătare, restaurante terase mese de ping – pong, terenuri de fotbal şi de tenis, spaţii de joacă pentru copii dar şi foarte multe locuri de parcare. Complexul are un hotel cu 35 de camere la preţuri accesibile. Intrarea la piscină este opt lei pentru adulţi şi cinci lei pentru copii.
Apă termală in „Broscăria” de sub Măgura
Satul de vacanţă „Broscărie”, situat la intrare in oraşul Şimleu Silvaniei, are patru bazine cu apă termală, dintre care două sunt acoperite. Este cel mai aproape loc de petrecere a weekend-ului pentru zălăuanii care vor să se relaxeze făcand o cură de apă termală. In interiorul ştrandului sunt deschise şi două restaurante unde clienţii pot lua masa. Cei care doresc să stea acolo peste noapte găsesc cazare la cort – in spaţiul de campare, fie la una din cele 15 căsuţe sau la pensiunea de trei stele. Preţul de intrare la ştrand este de opt lei pentru adulţi şi şase lei pentru copii. Dacă vreţi să vă amplasaţi un cort, trebuie să plătiţi 20 de lei pe noapte. Inchirierea unei căsuţe costă 60 de lei pe noapte, iar preţul unei camere la pensiune este de 100 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus.