Dacă anii trecuți erau peste 10 candidați pe un loc, de această dată, după testarea psihologică și proba sportivă, ar putea rămâne candidatul și locul.
Meseria de polițist este din ce în ce mai neatractivă, dacă luăm în calcul concurența tot mai mică înregistrată la examenele de admitere la școlile de profil. O influență are, cu siguranță, și faptul că Ministerul de Interne face deseori și încadrări din sursă externă, astfel că studiille de specialitate nu sunt neaparat obligatorii pentru a intra în sistem.
În actuala sesiune, pentru cele 1.640 de posturi scoase la concurs de Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina (1.340) și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca (340), din cadrul Poliției Române, aproximativ 5.000 de candidați s-au înscris pentru sesiunea octombrie- decembrie 2022, ceea ce înseamnă că vor fi cam 3 candidați pe un loc. Asta în condițiile în care, anii trecuți, concurența era acerbă, înregistrându-se chiar și 15 candidați pe loc.
Doar că, după evaluarea psihologică, numărul concurenților a scăzut și mai tare. Potrivit datelor furnizate de Sindicatul Europol, procentele celor care au fost declarați “inapt” variază între 10% și 50%, de la un județ la altul. Estimativ, au rămas în cursă puțin peste 3.000 de candidați din totalul de aproximativ 5.000 de înscriși.
În perioada 23-29 noiembrie, se va desfășura proba de testare a abilităților fizice. Din experiența anilor precedenți, mai ales ca urmare a creșterii gradului de dificultate a probelor fizice din cuprinsul traseului aplicativ pe care trebuie să îl parcurgă candidații, sindicaliștii estimează că și aici va exista un procent de 30%-40% dintre candidați care nu vor reuși să promoveze.
“Acest lucru ne determină să estimăm o cifră rușinoasă, care va marca un record negativ în istoria MAI, de numai 1,2 candidați pe loc, în condițiile în care concurența din trecut ajungea și la 12-15 candidați pe un loc”, concluzionează sindicaliștii.
sursa foto: europol
La Scolile de profil se pregatest exclusiv pentru Ordine Publica,nu are rost sa zica nimeni altceva,in rest ca si pregatire din sursa externa is mult mai buni😁