Proiectul de hotărâre introdus pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Județean Sălaj de luni, 28 februarie, privind aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare, modernizare și extindere pe verticală la secția de recuperare umană din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău” a fost retras de executivul administrației județene.
Cel mai probabil, acesta va fi supus la vot într-o ședință viitoare a consilierilor județeni, valoarea proiectului de investiții fiind de 10,7 milioane de lei.
De la construirea sa, imobilul nu a beneficiat decât de reparații minore. Această clădire găzduiește compartimentele de Reumatologie și Recuperare din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău și este situat pe strada Dumbrava, nr. 60. A fost construită în jurul anului 1940, destinația inițială fiind de locuințe pentru cadre militare. În anul 1965, a fost preluată de către Spitalul Județean de Urgență Zalău. Construcția are două niveluri. La parter funcționează compartimentul de Recuperare, iar la etaj compartimentul de Reumatologie.
Prin investiția propusă de administrația județeană se intenționează reabilitarea, consolidarea și creșterea eficienței energetice a clădirii, în scopul menținerii acesteia în stare bună de funcționare din punct de vedere al siguranței, al igienei și sănătății celor care utilizează acest spațiu.
Principalele obiective urmărite sunt asigurarea circuitelor funcționale și medicale specifice, separarea acceselor pentru cele două compartimente, dotarea clădirii cu ascensor vertical pentru transportul persoanelor și materialelor, realizarea circuitelor funcționale pentru personal și pacienți, asigurarea unor spații de depozitare, garderobe, vestiare etc., asigurarea funcționării cabinetului medical de tip ambulatoriu, dotarea spațiilor cu mobilier și aparatură medicală, refacerea instalațiilor, anveloparea clădirii și creșterea eficienței energetice a acesteia.
Spitalul Județean de Urgență Zalău are o structură complexă de specialități medico – chirurgicale, dispuse în 15 secții, cu 15 compartimente în cadrul secțiilor și 6 compartimente de sine stătătoare. Dintre acestea, 17 secții și compartimente sunt unice la nivel județean. Unitatea medicală asigură asistență de specialitate pentru întreaga populație a județul Sălaj, adică 241.167 de locuitori, potrivit datelor INS la 1 iulie 2021.
Cum a rezistat 82 de ani , mai rezista vreo 80! România lucrului bine făcut!!!