Tentati de tichetul valoric de 3.800 de lei, salajenii s-au grabit sa-si predea masinile uzate la colectorii autorizati.
Salajenii par hotarati sa-si cumpere, in plina criza, masina noua. Cel putin asta putem deduce dupa cozile formate ieri, in prima zi de lucru de la lansarea Programului „Rabla”, la portile celor trei colectori autorizati de Administratia Fondului de Mediu sa preia masinile uzate: SC Balti Dob SRL, SC REMAT Salaj si SC MIVAS TRANS CORPORATION SRL, toate cu sediul in Zalau. Daca predatul „rablei” se poate face relativ usor, ceva mai complicat este cu achizitia masinii noi, pe lista lista producatorilor sau comerciantilor acceptati in program nefigurand nici macar unul din Salaj. Prin urmare, salajenii care si-au predat masinile vechi si vor sa-si cumpere altele noi prin acest program trebuie sa se adreseze repre-zentantelor auto din judetele invecinate. Inainte de asta, ei trebuie sa treaca pe la Serviciul comunitar de inmatriculari pentru a-si radia masina veche.
In schimbul unei masini uzate, proprietarul primeste de la firma colectoare un tichet valoric de 3.800 de lei, cu conditia ca masina respectiva sa fi fost inmatriculata pentru prima oara in tara inainte de 31 decembrie 2006. La cumpararea unei masini noi prin acest program, o persoana poate folosi maximum trei tichete valorice, pe care, daca nu are nici o „rabla” de predat, si le poate cumpara de la posesori de astfel de „rable” care nu sunt interesati de achizitia unui autoturism nou prin programul AFM.
”Rablele” fac coada la REMAT
Articole
Termene prelungite la Casa Verde Fotovoltaice din cauza instalatorilor neserioși
Termenele de implementare a proiectelor depuse pe Casa Verde Fotovoltaice vor fi prelungite cu până la 6 luni pentru cei care s-au confruntat cu probleme generate de instalatori neserioși. În paralel, programul este afectat de confuzii legislative și interpretări fiscale discriminatorii legate de TVA-ul aplicat bateriilor de stocare. Proiectul urmărește extinderea perioadei de implementare a proiectelor demarate în 2023, având în vedere obstacolele întâmpinate de beneficiari, în special în obținerea certificatelor de racordare. Principalele cauze ale întârzierilor…
Mai mult...Tentative de fraudă prin folosirea identității unor bănci. Cum operează infractorii
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează privind o campanie de fraudă prin folosirea identității unor bănci. ”Odată cu începerea anului, atacatorii din mediul online profită de anumite acțiuni pe care mulți le desfășurăm, precum actualizarea informațiilor bancare. Trimit SMS-uri pretinzând că sunt de la astfel de entități pentru a ne întinde capcane”, atenționează DNSC. SMishing-ul este o formă de fraudă similară cu phishing-ul, dar realizată prin intermediul mesajelor text (SMS), combinând termenii „SMS” și „phishing”. Cum…
Mai mult...