Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, a declarat ieri ca nu se va da o Ordonanta de Urgenta si nici asumarea raspunderii pe Codurile Penale, nu este o varianta pentru modificarea codurilor penale. Tariceanu a spus dupa sedinta coalitiei de ieri, cu Liviu Dragnea si Viorica Dancila, ca demersul in Parlament este singura solutie. Acesta a precizata însa ca „va trebui fara îndoiala sa facem sesiune extraordinara”.

rn

Liviu Dragnea a spus ca va cere membrilor Comisiei Iordache sa grabeasca dezbaterile si votul pe Codul Penal, pentru ca acesta sa intre în procedura parlamentara cât mai repede.
"Am spus si spun ca trebuie sa grabeasca procedurile. Facem o sesiune extraordinara, dar nu putem toata vara. O sa cer celor din comisie sa închida codul penal sa intre în circuitul obisnuit. Am vorbit despre faptul ca am respectat toate termenele, le-am lungit si nu e cazul", a declarat ieri Liviu Dragnea, preluat de Mediafax, cand a fost întrebat fiind daca este necesara o ordonanta de urgenta pe tema codurilor penale.
UDMR si-a facut ieri publica pozitia împotriva adoptarii unei Ordonante de Urgenta pentru Codul Penal. Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a declarat ca formatiunea din care face parte nu sustine modificarea Codului penal prin ordonanta de urgenta, mentionând ca aceste proiecte legislative importante trebuie sa treaca prin Parlament.
"Avem un Parlament, exista o majoritate care poate sa treaca proiecte legislative importante, acest domeniu este mult prea important, pe lânga alte domenii, sa le modificam prin ordonanta de urgenta", este citat Cseke Attila.
Declaratiile reprezentantilor partidelor din coalitia de la putere vin dupa ce vicepresedintele PSD Gabriela Firea a declarat ca saptamâna aceasta se va lua o decizie cu privire la posibilitatea ca modificarea Codurilor penale sa se faca prin OUG, afirmând ca liderii partidului se vor consulta cu experti din domeniu juridic.
Si presedintele PSD, Liviu Dragnea, declarase la sfarsitul saptamanii trecute, cu privire la modificarea Codurilor penale, ca "în Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea cu procedura normala – dezbateri, adoptare si promulgare".

rn