PSD vrea sa bage in Parlament zeci de penali

PSD are pe listele de candidati pentru alegerile din 11 decembrie, pe locuri eligibile, condamnaţi definitiv sau condamnati în primă instanţă, o multime de candidati judecati in cauze penale sau cercetaţi penal, incompatibili sau în conflict de interese, reiese dintr-o analiza Mediafax, care subliniaza si ca nu mai puţin de trei condamnaţi penal, dintre care doi definitiv, vor deveni parlamenatri ai PSD.
Primul dintre condamnatii la inchisoare care va deveni parlamentar PSD este chiar liderul partidului, Liviu Dragnea, primul pe lista cadidaţilor din Teleorman la Camera Deputaţilor. Dragnea a fost condamnat definitiv în luna aprilie la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraude comise la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu din funcţie, în iulie 2012. Dupa condamnare, în iulie anul acesta, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, dosar în care este cercetat alături de fosta sa soţie, Bombonica Prodana.
Un alt PSD-ist condamnat definitiv care va ajunge cu siguranţă în Parlament este senatorul Sorin Lazăr. Are două condamnări definitive. Ultima condamnare, un an de închisoare cu suspendare, este foarte proaspata. A primit-o chiar în octombrie, pentru abuz în serviciu. În 2014 a fost condamnat definitiv la şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat fiul la biroul parlamentar din Iaşi. Este senator PSD din 2008, iar acum candideaza al doilea pe lista de candidaţi a PSD la Camera Deputaţilor în judeţul Buzău.
Deputatul PSD in functie Cătălin Rădulescu a fost şi el condamnat în primă instanţă la şase luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită şi operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia. El ocupă locul cinci pe lista de candidaţi PSD la Camera Deputaţilor în Argeş, loc considerat eligibil.
PSD are pe listele de candidati si „personalitati” trimise în judecată pentru corupţie. Fostul premier Victor Ponta este judecat din septembrie 2015 pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul Turceni – Rovinari. Ponta mai este cercetat penal într-un alt dosar, acuzat de complicitate la spălare de bani. Victor Ponta este primul pe lista de candidaţi PSD la Gorj si va fi cu siguranta reales pentru un nou mandat de deputat.
Pe listele de candidaţi PSD din Dolj, pe loc eligibil, se afla primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, trimisă în judecată în luna iulie de procurorii DNA pentru luare de mită. Tot la Dolj candideaza la Senat Radu Preda, administratorul public al Craiovei, deferit justiţiei pentru două infracţiuni de complicitate la luare de mită şi instigare la spălare de bani. stop_coloana
Fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu deschide lista de candidaţi ai PSD pentru Senat în Bucureşti. Ea este urmărită în două dosare penale – dosarul Microsoft pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani si un alt dosar similar.
Pentru fostul ministru de externe Titus Corlăţean DNA a cerut anul acesta Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale în dosarul Diaspora. Corlatean candideaza la Dâmboviţa.
Deputaţii PSD Lucian Şova şi Iulian Iancu sunt pe locuri eligibile, dar si cercetaţi penal în dosarul fostului judecător de la Curtea Constituţională Toni Greblă.
Candidati PSD judecati pentru fapte penale si cu sanse foarte mari de a intra in Parlament sunt si in Arges, Prahova,Vaslui, Bacău, Giurgiu, Constanţa, Suceava, Olt
O serie de candidaţi PSD la alegerile din 11 decembrie, majoritatea aflaţi pe locuri eligibile, au fost găsiţi de Agenţia Naţională de Integritate în incompatibilitate sau în conflict de interese. Printre aceştia se numără Roman Ioan Sorin, deputat de Bihor, declarat incompatibil; Ion Călin, deputat de Dolj, găsit în conflict de interese; Cornel Resmeriţă, senator de Hunedoara, găsit, de asemenea, în conflict de interese; Ion Mocioalcă, deputat de Caraş-Severin – conflict de interese; Laurenţiu Nistor, deputat de Hunedoara – conflict de interese; Iuliu Nosa, deputat de Sălaj – conflict de interese. De precizat că Ion Mocioalcă, Laurenţiu Nistor şi Iuliu Nosa au câştigat, în primă instanţă, procesul cu ANI.