Proiectul “România Be Active” – Săptămâna Europeană a Sportului, ediţia 2023, este derulat la nivel naţional printr-o serie de evenimente care marchează noua campanie #BeActive a Uniunii Europene, ce promovează un stil de viață activ și sănătos și contribuie la conștientizarea importanței sportului și a vieții active pentru sănătatea și starea de bine a comunităților.
Sport sub orice formă, la orice vârstă și pentru toată lumea – acesta este mesajul #BeActive, pentru cetățeni mai sănătoși și oameni mai fericiți. Instituţia Prefectului Sălaj s-a implicat în această campanie aducând, marţi, în faţa elevilor de la Liceul Tehnologic “Octavian Goga” Jibou şi Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” Hida, sportivi de performanţă, precum: fotbalistul Ionuț Rada, karateka Iulia Clițan şi handbalista Ana Maria Şomoi, alături majoretele de la Club Sportiv Alegria Zalău, coordonate de Roxana Câmpean.
Ionuț Rada are o impresionantă carieră de fotbalist, el evoluând la cluburi precum Universitatea Craiova, Rapid Bucureşti, CFR Cluj şi Steaua Bucureşti. În străinătate, a jucat la cluburi din Emiratele Unite Arabe, Italia şi Germania.
Iulia Clițan este maestru emerit al sportului şi a fost desemnată, mai mulţi ani la rând, cel mai bun sportiv al judeţului Sălaj la probele neolimpice. Ea este multiplă campioană mondială, europeană şi naţională la karate tradiţional.
Ana Maria Șomoi este fostă handbalistă de succes, componentă a echipei României care a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial din 2005, desfășurat în Rusia. Ana Maria Șomoi a evoluat pe postul de pivot, cea mai mare parte a carierei la HC Zalău.
Clubul Sportiv Alegria Zalău promovează dansul de majorete. Dansatoarele de la Alegria au obţinut şapte medalii – 5 de aur, una de argint şi una de bronz, la Campionatul Mondial de Majorete desfășurat anul acesta în Croația.
Elevii de la cele două unităţi şcolare au aflat de la sportivii mentionaţi motivele pentru care e bine să faci sport şi mişcare, pentru o dezvoltare armonioasă a corpului şi a minţii.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
“Suntem astăzi aici, cu voi, și cu invitații noștri speciali, pentru a vă arăta că sportul nu înseamnă doar antrenamente și efort fizic, ci contribuie la clădirea caracterului fiecăruia dintre noi, creează premisele unor prietenii de viață și înseamnă în aceeași măsură distracție. Vă provoc să renunțați două-trei ore pe săptămână la jocurile pe calculator și să încercați efectiv să bateți mingea pe terenurile amenajate în oraș. Satisfacția pe care o veți avea la finalul întâlnirilor reale cu prietenii și colegii voștri de joc compensează comoditatea scaunului de birou care vă țintuiește în fața ecranelor. Hai să re-descoperim ce înseamnă să te joci cu adevărat, să faci sport în spatele blocului sau în sălile de sport din oraș. E o investiție de timp pe termen lung în propria viață, pe care vrem să o avem cât se poate de lungă și sănătoasă”, le-a transmis celor prezenţi subprefectul judeţului Sălaj, Adriana Sabou.
Sălaj: Clasamentul final al candidaților pentru Președinția României
Biroul Electoral Judeţean Sălaj a comunicat rezultatelor finale ale alegerilor pentru Preşedintele României, desfășurate duminică, 24 noiembrie 2024. La urne s-au prezentat 94.772 de persoane din numărul total al alegătorilor prevăzuţi în listele electorale permanente, rezultând o prezență de 49,46 %. S-au înregistrat 92.902 de voturi valabil exprimate și 1870 de voturi nule. Numărul voturilor valabil exprimate, obţinute de fiecare candidat: HUNOR KELEMEN 18.573 (19,99 %); CĂLIN GEORGESCU 15.311 (16,48 %); ION-MARCEL CIOLACU 14.575 (15,68 %);…
În primul tur al alegerilor prezidențiale, sălăjenii au dat cele mai multe voturi candidatului UDMR, Kelemen Hunor, acesta fiind urmat de candidatul surpriză, Călin Georgescu. Marcel Ciolacu a fost al treilea în preferințele sălăjenilor, Nicolae Ciucă s-a clasat pe locul 4, iar Elena Lasconi pe poziția a 5-a. Clasamentul este realizat după numărarea tuturor voturilor exprimate de sălăjeni în cele 312 secții de vot.