Proiectele sportive in care sunt implicate pe diverse masuri si autoritatile locale pot fi adevarate capcane. Ar fi interesant stadiul cunoasterii despre noul proiect, in legatura cu o constructie de Stadion in Dealul Morii, Zalau. Apoi ar fi zvonul infirmat sau nu de proiectul la Zalau al unui bazin olimpic de inot didactic pus de autoritati pe agenda CNI. In data de 12 iunie 2019 Primaria Zalau a transmis catre Compania Nationala de Investitii cuprinderea in lista celor 175 de stadioane din Romania posibil de a fi construite prin program guvernamental iar HCL 224 / 29 sept.2016 a motivat aprobarea prin ridicarea calitatii vietii.Aici trebuie resurse financiare pe de o parte iar pe de alta parte necesita o utilitate, adica public, adica spectatori.
rn
Greu inaugurat, usor abandonat
rn
Genul de proiecte de mai sus este un dublu tais. Un fapt incredibil de a nu avea o viziune la un proiect de sport poate duce la autodistrugere si risipirea banilor europeni atrasi spre aceste investitii.
La Tg. Jiu a fost finalizata foarte greu investitia Stadionului Municipal Tg. Jiu, respectiv greu a fost inaugurat iar acum foarte usor abandonat.
El a costat 28 de milioane de euro, bani europeni, inceput in 2015 , finalizat in 2016, echipat complet in 2017, inaugurat in octombrie 2019. Acum se anunta de Pandurii Tg. Jiu, din Liga a II-a de fotbal din Romania , parte din proiect pentru care se solicitase investitia , ca nu va mai juca acolo.
"Din cauza neintelegerilor cu autoritatile locale ne vom muta la Motru sau Rovinari, avem investitii pe 25 de ani si acolo , spune presedintele Pandurii Tg. Jiu, Marin Condescu.Echipa, desi are drept de folosinta si la Tg. Jiu pe 25 de ani va juca in alte locatii. Problema majora va fi deplasarea copiilor si juniorilor in aceste locatii, respectiv Motru si Rovinari. "
Studiul si impactul spre societate al acestor proiecte este imperios necesar deoarece s-ar putea sa avem baze sportive superbe, bani cheltuiti fara justificare si interes minim al celor implicati.