Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a virat in conturile directiilor agricole judetene suma totala de 201,5 milioane de lei. Marti, 6 august 2019 a fost platita ultima transa catre fermierii inscrisi in ciclul I al programului de sprijin pentru tomate.
La nivelul judetului Salaj, in anul 2019, in ciclu I, pentru programul minimis tomate s-au inscris un numar de 22 cultivatori tomate din care 20 au beneficiat de sprijinul de 3000 de euro si au realizat 2000 kg tomate pe o suprafata de 0,10 ha, potrivit unui comunicat transmis de catre Directia pentru Agricultura a Judetului Salaj.
Pentru a beneficia de acest sprijin legumicultorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii de eligibilitate: Sa cultive o suprafata de minim 1000 m2 (0,10 ha) cu tomate; Sa obtina minim 2 kg tomate/m2, sa valorifice o cantitate de minim 2000 kg/ 1000 m2, dovedita cu factura/fila din carnetul de comercializare; Sa fie inregistrati in registru agricol; Valorificarea trebuie facuta pana in data de 15.06.2018.
In judetul Salaj pentru ciclu I au beneficiat 20 de producatori cu o suma totala de 279.828 lei.
Pentru ciclu II sunt inscrisi pana in momentul de fata 30 de cultivatori, conditia de eligibilitate este la fel ca pentru ciclu I.
Conform HG.107/2019 pentru ciclu II, cererile se pot depune pana in data de 15.09.2019, iar valorificarea trebuie facuta din luna noiembrie pana in 20 decembrie 2019.
Programul tomate: 20 de producatori salajeni au primit ajutor in valoare totala de 279.828 lei
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...