Profesorul universitar va avea un salariu maxim de 7.800 de lei, fiind urmat de conferentiarul universitar, care poate avea pana la 6.000 de lei, potrivit proiectului legii unice de salarizare a bugetarilor. Conform proiectului de act normativ salariile din invatamant vor fi urmatoarele:
asistentul universitar – salariul maxim va fi de 4.500 de lei
invatator sau educator cu studii medii debutant – 1.660 de lei, in functie de vechimea acumulata putand ajunge pana la 2.100 de lei
profesorul cu studii superioare de lunga durata debutant – 3.300 de lei
profesorul cu studii superioare de lunga durata cu definitivat – maximum 4.300 de lei
profesorul cu gradul II, in functie de vechime – pana la 4.500 de lei
profesorul gradul I cu vechime maxima – pana la 5.500 de lei
Proiectul de lege mai prevede ca in salariu de baza al personalului din educatie vor intra mai multe sporuri, precum cel neuropsihic, de stabilitate, cel pentru vechime, precum si o crestere de 5% a salariului de baza. De asemenea, personalul bugetar din educatieva mai putea primi, in afara salariului de baza, salariul de merit, gradatia de merit sau indemnizatie de conducere.
Profesorul universitar va avea un salariu de 7.800 de lei
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...