Cadrele didactice care vor fi disponibilizate vor putea fi implicate in programe ale Ministerului Educatiei de tip „scoala de dupa scoala”, a declarat ministrul Daniel Funeriu, dupa o discutie a membrilor Guvernului cu reprezentantii sindicalistilor care au protestat la Iasi.
Funeriu a subliniat ca vor fi desfiintate 15.000 de posturi din invatamantul preuniversitar, insa numarul de persoane disponibilizate va fi semnificativ mai mic. Numarul de cadre didactice disponibilizate se va stabili exact in functie de cifrele de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar.
Referitor la ordonanta de urgenta a Guvernului privind plata esalonata a drepturilor salariale obtinute de bugetari in instanta, Daniel Funeriu a sustinut ca acest act normativ este necesar pentru a mentine un sistem de finantare sustenabil in acest sector.
Ministrul Educatiei a precizat ca, saptamana viitoare, impreuna cu ministrul Muncii, Mihai Seitan, va analiza revendicarile sindicalistilor din invatamant.
Referitor la proiectul legii educatiei nationale, pe care Executivul il va analiza, miercuri, in prima lectura, Funeriu si-a exprimat speranta ca actul normativ va fi adoptat de Senat, in calitate de for decizional, pana in luna iunie. AGERPRES
Profesorii disponibilizati vor fi implicati in programe de tip ‘scoala de dupa scoala’
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...