Potrivit metodologiei in baza careia s-a desfasurat examenul de Titularizare scrie ca cei care nu promoveaza, nu mai sunt acceptati in sistemul de invatamant. "Eu nu cred ca pot sa fii un profesor care sa iei mai putin de 5 si tu sa pretinzi elevilor tai sa ia note de trecere. Nu mai pot intra anul acesta, pot sa se pregateasca un an de zile, sa revina la examenul de Titularizare si sa il promoveze. in momentul in care ai intrat in examen si ai constatat ca nu stii subiectele si te-ai retras, asta inseamna ca nu ai fost in stare sa iei macar nota 5", a declarat recent Ecaterina Andronescu.
La nivelul judetului Salaj, 25% dintre profesori au luat note sub 5.
Din totalul celor 276 de cadre didactice care au sustinut proba scrisa, 39,86% au reusit sa ia nota 7, obligatorie pentru a putea promova, potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Presa al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj. Un procent de 35,14% dintre candidati au primit intre 5 si 6,99, in timp ce 25% dintre profesori au luat note sub 5.
La examentul de titularizare din acest an au fost prezenti 352 de candidati, dintre care unul a fost eliminat dupa ce a fost prins avand casti in urechi, iar 75 au abandonat dupa ce au vazut subiectele.
Cadrele didactice care au depus contestatii, vor afla rezultatele marti, 30 iulie 2019.
Profesorii care au luat sub 5 la Titularizare sau nu au intrat in sala de examen, nu mai au dreptul sa predea timp de un an, nici macar ca suplinitori!
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...