Poate pe multi o sa-i mire faptul ca Piata de produse traditionale salajene este singura de acest gen din tara care functioneaza cu adevarat. Functioneaza si, cu prilejul Sarbatorilor Pascale, joi, vineri si sambata, pe platoul din fata Prefecturii, producatori din tot judetul expun spre vanzare o gama variata de produse traditionale. La standul Fabricii de preparate si conserve din carne „Silvania”, coada se intindea, ieri, pe mai bine de 15 metri si nu erau sperante sa se diminueze. Cei care au prins…gustul acestor produse nu au de gand sa renunte la ele, chiar daca trebuie sa suporte chinurile statului la coada. Sunt produse traditionale taranesti, specifice zonei, cu mare priza la consumatori. De ce? Pentru ca aceste preparate nu contin conservanti sintetici. Doar sarea si fumul produs de rumegus sunt elementele care mentin conservarea, facand ca pulpa taraneasca, costita, pieptul, carnatii de casa, caldabojul si slaninuta sa aiba acelasi gust si aceleasi calitati precum cele preparate in gospodariile taranesti din Salaj. Cum in judetul nostru, alaturi de romani vietuiesc si unguri, ideea conducerii fabricii ‘Silvania” de a lansa pe piata si preparate cu specific traditional unguresc s-a lipit de sufletul populatiei minoritare si nu numai. Au fost… importate retete din tara vecina si carnatul unguresc ori salamurile de Szegedi fac deliciul in farfuriile de pe mesele multor salajeni. Si nu numai de sarbatori. Preparatele traditionale produse de „Silvania”, tratate in exclusivitate natural, sunt cautate tot timpul anului. Si consumatorii stiu de ce.
Produsele SILVANIA – o marca ce respecta traditiile
Articole
Cum depun persoanele fizice declarația unică în 2025 și cât au de plată?
Începând din acest an, s-au schimbat modelul, instrucțiunile de completare și de depunere a formularului 212 „Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”. Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul 2024 au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal. Ca element de nouate, în anul…
Mai mult...Negocierea colectivă în firmă, condiție pentru a mai prinde contracte cu statul
Obligația de a iniția negocieri colective în vederea încheierii unui contract colectiv de muncă se aplică tuturor angajatorilor care au cel puțin zece angajați. Inițiativa negocierii aparține oricăreia dintre părți, iar termenul pentru desfășurarea acesteia este de 45 de zile, cu posibilitate de prelungire prin acordul părților implicate. Deși prevederea există din 2022, fiind stipulată în Legea nr.367/2022 privind dialogul social, Legea nr.283/2024, publicată în luna noiembrie a anului trecut, pune un accent mai mare pe promovarea…
Mai mult...