Asociatia producatorilor de BCA din Romania solicita intreruperea, la 1 septembrie, a importurilor de materiale de zidarie, pana la implementarea unui sistem care sa permita verificarea caracteristicilor produselor respective si conformitatea acestora cu reglementarile in vigoare. „Asociatia PROBCA, care grupeaza principalele companii producatoare de BCA din Romania, isi exprima profunda nemultumire privind lipsa totala de reactie a factorilor guvernamentali fata de importul necontrolat de materiale de zidarie din Serbia, Croatia, Turcia, Ungaria si Bulgaria. (…) Practic, prin existenta acestor importuri masive si necontrolate de materiale de zidarie, guvernul sprijina mentinerea locurilor de munca in tarile vecine, in detrimentul mentinerii locurilor de munca in Romania, sustinand in acelasi timp si un climat favorabil utilizarii in constructii a unor materiale de o calitate indoielnica”, se arata intr-un comunicat al asociatiei, remis, marti, agentiei MEDIAFAX.
Producatorii de BCAsustin ca un loc de munca pe care il genereaza sustine alte patru posturi in industriile conexe. Totodata, asociatia solicita Ministerului Economiei marirea cotei de gaz din productia interna pentru membrii PROBCA. „Vom adresa in cursul acestei saptamani proteste scrise catre presedintele Romaniei, Guvern si premier, Ministerul Economiei, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Inspectoratul de Stat in Constructii si Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii, solicitand o intrevedere in cadrul unei sedinte de guvern in care sa poata fi prezentate masurile concrete pentru rezolvarea problemelor”, se mai arata in comunicat.
Asociatia cuprinde grupul Macon-Simcor, Celco Constanta, Soceram Bucuresti, Ecoblock Constanta si Somaco Grup Prefabricate, urmand ca pana la sfarsitul lunii septembrie sa incheie procedurile de aderare si Xella RO.
Producatorii de BCA cer stoparea importurilor de materiale de zidarie
Articole
Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...Aproape 6 mii de hectare de teren cadastrate gratuit, în comuna Ip
Un număr de 10.462 de imobile cu o suprafață totală de 5.865 de hectare din comuna Ip au fost măsurate și urmează să fie intabulate gratuit pentru cetățeni. Reprezentanții OCPI Sălaj au participat vineri, 11 octombrie, împreună cu reprezentanții primăriei comunei IP și ai prestatorului S.C. Topoexim Expert S.R.L. la ședința privind publicarea documentelor tehnice ale cadastrului, ca urmare a realizării lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de întreg UAT, în comuna Ip. Rezultatele lucrărilor de înregistrare…
Mai mult...