Procedura de restituire a diferentei dintre taxa pe poluare auto triplata, valabila in perioada 15 decembrie 2008-19 februarie 2009, si cea aplicata intre 1 iulie si 15 decembrie 2008 a fost aprobata printr-un ordin al ministrilor Finantelor si Mediului, Gheorghe Pogea, respectiv Nicolae Nemirschi. Ordinul publicat joi in Monitorul Oficial prevede ca stabilirea diferentei de taxa pe poluare de returnat se face, prin decizie de restituire, de catre organul fiscal de care apartine contribuabilul. Conform legii, termenul de solutionare a cererilor de restituire a sumelor cuvenite solicitantilor este de 45 de zile de la data inregistrarii solicitarii la organul fiscal competent. In cazul in care acest termen este depasit, contribuabilii au dreptul la dobanda din ziua urmatoare expirarii termenului legal de solutionare. Dobanzile vor fi suportate din bugetul Fondului pentru Mediu.
Cererea de restituiretrebuie sa fie insotita de cartea de identitate a vehiculului, certificatul de inmatriculare, ambele in original si copie, precum si de chitanta, ordinul de plata sau extrasul de cont care sa ateste plata taxei triplate. In cazul autovehiculelor in leasing, la cererea de restituire trebuie anexate documentele mentionate in copii conforme cu originalul, pe baza propriei declaratii. In cazul autovehiculelor rulate achizitionate din alte state, solicitantul va depune, in original si copie, un document din care sa rezulte data primei inmatriculari.
De restituirea diferentei dintretaxa auto valabila intre 15 decembrie 2008 si 19 februarie 2009 si cea aplicata intre 1 iulie si 15 decembrie 2008 vor putea beneficia persoanele care au achizitionat autovehiculele inainte de 15 decembrie, inmatriculate dupa aceasta data. Pentru a dovedi acest lucru, pe langa documentele amintite, cei care vor solicita restituirea diferentei de taxa vor trebui sa prezinte si acte din care sa reiasa ca au achizitionat masina inainte de 15 decembrie 2008.
Procedura de restituire a diferentei privind taxa auto a intrat in vigoare
Articole
Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...Aproape 6 mii de hectare de teren cadastrate gratuit, în comuna Ip
Un număr de 10.462 de imobile cu o suprafață totală de 5.865 de hectare din comuna Ip au fost măsurate și urmează să fie intabulate gratuit pentru cetățeni. Reprezentanții OCPI Sălaj au participat vineri, 11 octombrie, împreună cu reprezentanții primăriei comunei IP și ai prestatorului S.C. Topoexim Expert S.R.L. la ședința privind publicarea documentelor tehnice ale cadastrului, ca urmare a realizării lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de întreg UAT, în comuna Ip. Rezultatele lucrărilor de înregistrare…
Mai mult...