După lungi aşteptări şi multe amânări, a venit momentul deschiderii Halei Agroalimentare. Radu Nistorescu, administratorul public din cadrul Primăriei Zalău, ne-a spus că astăzi se va face recepţia clădirii Halei Agroalimentare, urmând ca hala să se deschidă peste aproximativ o lună. “Luni (astăzi, 20 aprilie – n.r.) se va preda cheia şi se va face recepţia clădirii. Urmează ca în următoarea săptămână să se liciteze pentru spaţiile de la parter, iar în următoarele săptămâni să se liciteze şi celelalte spaţii. În momentul în care licitaţiile se vor definitiva, vom putea deschide hala”, ne-a declarat administratorul pu-blic al Primăriei Zalău, Radu Nistorescu.
S-au publicat preţurile de pornire pentru licitaţie
În decursul săptămânii trecute, Primăria Zalău a dat publicităţii tarifele pentru serciviile prestate la Piaţa Agroalimentară Centrală. Producătorii de produse agricole trebuie să ştie că tariful pentru o masă pe zi va fi de 8 lei, iar tariful pentru comercianţi va fi de 10 lei. Tariful de pornire la licitaţia pentru rezervarea de mese pentru producătorii agricoli pe lună va fi de 125 de lei, în timp ce pentru comercianţii de produse agricole va fi de 156 lei pe lună.
Comercianţii care doresc să-şi închirieze vitrină frigorifică mică trebuie să ştie că tariful pentru aceasta este de 10 lei pe zi, iar pentru vitrină fri-gorifică mare tariful este de 12 lei pe zi. Tariful de pornire a licitaţiei pentru a închiria o vi-trină frigorifică mică lunar este de 156 lei, iar pentru o vitrină frigorifică mare, tariful de pornire este de 187 lei.
Tariful de pornire la licitaţia pentru structuri de vânzare, inclusiv de prestări serciivii, cu contorizare separată de energie electrică şi apă, este de 70 de lei pe metrul pătrat pe lună.
Pentru spaţiile de depozitare în subsol, tariful este de 3,20 lei pe metrul pătrat pe zi, iar tariful de pornire la licitaţii pentru depozitele din subsol în situaţia în care mai există doritori pentru acel spaţiu este de 83,20 lei pe metrul pătrat pe lună.
Cei care vor să închirieze spaţii pentru amplasare de mese şi scaune la etaj trebuie să ştie că tariful pe metrul pătrat pe zi este de 3,20 lei. Tarifele de închiriere ocazio-nală pe căi de acces la etaj va fi de 6 lei pe metrul pătrat pe zi, iar la parter, acelaşi serviciu va fi taxat cu 10 lei pe metrul pătrat pe zi.
Spaţiu special pentru vânzarea de pepeni
Ca să nu se mai ajungă la probleme ca în anii anteriori privind locurile în unde se vând pepenii verzi aduşi din Oltenia stop_coloana sau Teleorman, Primăria Zalău va amenaja locuri speciale de comercializare în curtea interioară a Halei Agroalimentare, spaţiu cuprins între zona Activ Plaza Mall şi Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău. Tariful de depozitare şi vânzare a pepenilor va fi de 3,20 de lei pe metrul pătrat pe zi, iar tariful cu care se va porni licitaţia, dacă vor fi mai mulţi doritori pe acelaşi spaţiu, va fi de 83,20 de lei pe metrul pătrat pe lună.
Se vor mai închiria ocazional şi alte spaţii din exteriorul clădirii. Tariful de închiriere a spaţiului din exterior va fi de 6,40 de lei pe metrul pătrat pe zi. Toate preţurile anunţate includ TVA, iar licitaţia va începe de săptămâna aceasta. Mai multe informaţii pot fi vizualizate pe site-ul Primăriei Zalău, www.zalausj.ro.
Zalăul va avea o zonă centrală modernă peste doi ani
În urmă cu doi ani, Primăria Zalău a organizat un concurs la care au participat mai mulţi arhitecţi, pentru amenajarea zonei centrale. În proiectul arhitectural care a câştigat concursul, strada Unirii urmează să devină stradă pietonală. Strada Unirii face legătura între Platoul de Marmură din faţa Prefecturii Sălaj şi intrarea dinspre Centru în Hala Agro Alimentară. Vor mai trece însă doi ani, conform celor declarate de Radu Nistorescu, până când zălăuanii se vor putea bucura de o zonă centrală modernă.
Administratorul public din cadrul Primăriei Zalău ne-a informat că în doi ani se vor putea realiza doar lucrările de mo-dernizare a zonei centrale, deoarece pro-iectul trebuie să treacă prin mai multe etape. “Avem în plan şi modernizarea centrului oraşului şi transformarea străzii Unirii în stradă pietonală. Am avut un concurs de soluţii, urmează ca până în septembrie să fie elaborat Planul Urbanistic Zonal, iar apoi să căutăm finanţare şi proiect. Finanţarea o vom căuta pe baza unui ghid de finanţare pe care Guvernul îl propune finalizat până în luna iunie. Un an, probabil, o să mai dureze întocmirea proiectului şi un alt an descoperirea posibilei finanţări”, ne-a declarat Radu Nistorescu.