Consilierii municipali au aprobat in sedinta de saptamana trecuta documentatia de avizare pentru reabilitarea cladirii Clubului Tineretului. Costurile investitiei vor depasi, conform proiectului, 32 de miliarde de lei vechi.
Casa Municipala de Cultura urmeaza sa se mute in cladirea Clubului Tineretului. Tot aici se vor muta si Ansamblul Folcloric de Copii “Columna” (cu peste 150 de interpreti), Ansamblul “Porolissum” (60 de membri), Ansamblul Terbete, cu inca 50 de artisti, precum si Fanfara Promenada. Totodata, conform unei alte hotarari a Consiliului Local, la Clubul Tineretului se vor desfasura si alte activitati cultural educative – cursuri, expozitii, proiectii de filme etc.
In momentul de fata Casa Municipala de Cultura functioneaza in cladirea de pe strada Corneliu Coposu, ce apartine Bisericii Reformate. Lunar, primaria plateste chirie bisericii aproximativ 100 de milioane de lei vechi, contractul de inchiriere urmand sa expire in luna iunie a acestui an.
CLUBUL INTRA-N SANTIER
Dar pentru ca spatiile sa poata fi utilizate de formatii si ansambluri, primaria va trebui sa investeasca peste 32 de miliarde de lei vechi in lucrari de modernizare si reabilitare.
Principalele lucrari prevazute in documentatia aprobata de alesii locali in cea mai recenta sedinta de consiliu se refera la schimbarea destinatiei unor spatii existente si transformarea lor pentru a putea fi folosite de grupurile artistice. Cladirea va fi reabilitata termic (geamuri termopan, placari exteri-oare etc.) si vor fi schimbate instalatiile sanitare, de incalzire si cele electrice.
Cladirea Clubului a fost cumparata de catre administratia locala prin licitatie la finele anului trecut, costul fiind de peste 20 de miliarde de lei vechi. Imobilul a apartinut Fundatiei pentru Tineret Salaj, dar din cauza datoriilor pe care aceasta institutie le-a avut chiar inspre administratia locala, cladirea a fost scoasa la licitatie pentru a fi recuperate restantele. Iar licitatia a reprezentant doar o formalitate deoarece primaria a fost singurul ofertant.
Urmeaza Cinematograful Scala
Lucrari complexe de reabilitare ar fi necesare si la Cinematograful Scala, care, din luna martie a acestui an, a trecut in administrarea Primariei. Pentru aducerea cladirii la conditiile normale de functionare a unui cinematograf ar fi nevoie de cateva zeci de miliarde de lei vechi, fiind nevoie atat de reabilitarea interiorului, cat si de lucrari la exteriorul extrem de degradat al imobilului. Renovarea cinematografului s-ar putea face printr-un parteneriat public – privat, iar municipalitatea isi doreste la Scala o sala polivalenta, care sa poata functiona atat ca si cinematograf (cu maximum 100 de locuri), dar si ca sala de spectacole.