Noul Cod Fiscal lasa pe mana consiliilor judetene stabilirea pretului mediu al produselor agricole in functie de care se va face si impozitarea fermierilor, dar si stabilirea impozitului pe arenda. Reglementarea ii nemultumeste pe liderii din agricultura, care acuza politizarea sistemului si chiar niveluri de pret ce nu au legatura  cu piata reala.
Prin Hotararea Consiliului Judetean Salaj nr.106 au fost stabilite preturile la produsele agricole pentru anul 2014 . Preturile au fost propuse de Directia pentru Agricultura Salaj si transmise catre Consiliul Judetean. Valentin Duca, directorul Directiei pentru Agricultura Salaj preciza ca la alcatuirea preturilor medii ale produselor agricole s-a avut in vedere cheltuielile care se fac cu lucrarile mecanice, seminte, fertilizarea cu ingrasamite chimice, aplicarea pesticidelor sau costurile cu forta de munca. Duca mai spunea ca in aprilie s-ar putea modifica unele preturi in functie de evolutia pietii.
Prin Hotararea nr.106 a Consiliului stop_coloanaJudetean Salaj, pretul mediu la la grau a fost stabilit pentru 2014 la 60 de bani pe kilogram, la orz 55 de bani pe kilogram, la ovaz 50 de bani pe kilogram, la porumb 60 de bani pe kilogram, la mere 1 leu pe kilogram, la pere 3,5 lei pe kilogram.
Impozitul pe venitul din activitati agricole se calculeaza prin unitatile fiscale prin aplicarea unei cote de 16 la suta asupra venitului anual din activitatile agricole, stabilit pe baza normei anuale de venit. In Salaj, producatorii agricoli, arendasi sau proprietari de terenuri vor avea de platit un impozit, la pret mediu pentru grau de 600 de lei pe tona, 600 de lei pe tona de porumb, 500 de lei pe tona de ovaz etc.