Sistemele cele mai corupte sunt administraţia publică, siguranţa şi ordinea publică, financiar-fiscal, de sănătate şi educaţional. Una din soluţii este interzicerea meditaţiilor profesorilor.
La Instituţia Prefectului judeţului Sălaj a avut loc ieri o dezbatere avand ca temă modalităţile de luptă anticorupţie. Au fost prezenţi la intalnire Alexandru Cumpănă, directorul Asoci-aţiei pentru Implementarea Administraţiei (AID), repre-zentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ai autorităţilor publice locale şi judeţene etc.
Cei prezenţi au ajuns la concluzia că sunt cinci zone in care corupţia este perzentă, precum: siguranţa şi ordinea publică, administraţia publică, sistemele financiar-fiscal, cel de sănătate şi cel educaţional.
Un exemplu concret de luptă anticorupţie, dat de Alexandru Cumpănă, este interzicerea oferirii de meditaţii de către profesori, dar şi propunerea instalării de camere video la examenul de bacalaureat.
O altă problemă adusă in discuţie a fost cea a ajutoarelor financiare acordate in baza Legii 416 privind venitul minim garantat, context in care prefectul Vegh Alexandru a menţionat faptul că ar fi de dorit ca sumele pentru persoanele nevoiaşe să fie acordate autorităţilor locale, care ar putea oferi beneficiarilor legii alimente sau o masă şi nu bani.
Prefectura a identificat corupţia in Sălaj
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...