Toti pensionarii din sistemul public de pensii se vor bucura, incepand cu luna septembrie, de mai multi bani. Si aceasta deoarece de la 1 septembrie 2019, asa cum prevede Legea 127/2019, cuantumul punctului de pensie va fi majorat de la 1.100 lei, cat este acum, la 1.265 lei.
(…) dar nu uitam de cei mai sarmani dintre pensionari, adica cei care incaseaza indemnizatia sociala, cea denumita pensie minima, de la valoarea de 640 la valoarea de 704 lei, a declarat Marius Budai, ministrul Muncii si Justitiei Sociale.
Toate pensiile in acest moment sunt recalculate, cupoanele de pensie sunt tiparite, sunt distribuite catre Posta Romana si primele sume au fost achitate catre Posta Romana, si incepand de luni (2 septembrie – n.r.) se vor face si primele plati", a declarat Marius Budai, ministrul Muncii si Justitiei Sociale.
Potrivit lui Budai, procentual, majorarea va fi de 15% "in mana". "Daca ne referim la procente, este vorba de aproximativ 15% pentru toti pensionarii. Aceasta majorare este stabilita prin Ordonanta 114 si Noua Lege a Pensiilor", spune Budai. Ministrul da asigurari ca exista bani la buget pentru aceasta crestere. Ministrul Muncii a precizat si care va fi urmatoare majorare, conform Legii: "Urmatoare majoare va fi anului viitor, pentru cresterea punctului de pensie de la valoarea de 1.265 la 1.775 de lei, de la 1 septembrie 2020", a conchis Marius Budai.
Postasul vine din septembrie cu pensiile marite
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...