Se vorbeşte despre eliminarea corupţiei şi scoaterea „banilor negri” la suprafaţă pentru a aduce mai mulţi bani la buget, după ce toate măsurile de austeritate nu au reuşit să acopere deficitul cauzat de „criza economică”. Printre vameşi, profesori care dau meditaţii şi agricultori care muncesc cu ziua, aleşii noştri s-au gandit că pot scoate bani frumoşi din prostituţie. Şi nu este vorba de cea politică, ci de damele de pe centură ale căror activitate e pe cat de ilegală pe atat de căutată de clienţi. Discuţii privind legalizarea celei mai vechi meserii din lume au fost de nenumărate ori, dar din anumite motive, parlamentarii romani nu sunt de acord cu semnarea de contracte şi emiterea de bonuri fiscale pentru astfel de servicii. De ce oare? Este o meserie ca oricare alta, nefalimentară, şi care ar putea aduce bani la bugetul de stat. De ce nu ar putea fi obligate şi prostituatele să umble cu casa de marcat in poşetă şi cu facturierul – pentru domnii care vor să-şi inre-gistreze cheltuiala pe firmă pentru a mai scădea din taxele către stat? Oricum amenzile date de poliţişti nu sunt plătite niciodată.
De ce nu ar avea şi prostituatele din Romania o lege care să le protejeze drepturile? Beneficii sunt pentru toate părţile implicate: statul le ia impozit pe profit şi contribuţii pentru bugetele asigurărilor sociale, clienţii sunt siguri că „doamnele” şi-au făcut controlul medical periodic, iar prestatoarele de servicii pot beneficia de asigurări de sănătate, de concediu de odihnă şi de pensie pe baza contribuţiei la bugetul de stat, aşa cum e in Germania sau Olanda. Doar nu suntem noi „mai catolici decat Papa”. Şi dacă nu ne e ruşine cu politicienii pe care-i avem, de ce ne-ar fi ruşine cu prostituatele?
Politicienii noştri pudibunzi
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...