decembrie 5, 2025

Polițiștii sălăjeni au arătat ce inseamnă o mancare bună, ca la mama acasă

imagine-articol0_44430

A doua ediție a “Concursului de mâncăruri tradiționale” organizată ieri de Inspectoratului Județean de Poliție Sălaj a reunit peste douăsprezece servicii din cadrul inspectoratului și mulți invitați. Când spunem douăsprezece servicii ne referim la cele douăsprezece echipe de bucătari care au făcut concurs din prepararea de mâncăruri tradiționale. Nu a fost un stas. Echipele au pregătit ce le-a dus capul, numai tradițional să fie, așa cum a știut fiecare din zona din care provine. Am asistat la pregătirea a cinci feluri de sarmale în aceeași oală, la pulbere de ciuperci presărată peste tocăniță de mistreț, la mămăligă cu brânză de burduf și jumări de cârnat și la atâtea alte bunătățuri culinare, încât flămânzii Zalăului ar fi pus pace cu stomacul vreo trei-patru zile. Dar a fost Ziua Poliției, așa că distracția le-a aparținut polițiștilor. Eveniment culinar nu putea trece fără prezența stop_coloana prefectului Ionel Ciunt, a primarului Radu Căpîlnașiu, a altor persoane și personalități cunoscute și mai puțin cunoscute ale Sălajului. Jurizarea mâncărurilor tradiționale a fost efectuată de un juriu alcătuit din trei bucătari, avându-l șef pe Mircea Groza. Toate cele douăsprezece echipaje au fost premiate. Numai cu medalii și diplome. Adică fără substanță financiară.
Esențial este faptul că produsele tradiționale din aproape tot județul au fost etalate la acest eveniment și mai ales că polițiștii țin cu tradiția culinară.