Polițistul rutier sălăjean a ajuns “de poveste”

Comportamentul unora dintre polițiști este sub un mare semn de întrebare, cu reprcusiuni grave asupra imagii breslei, și se pune problema cum se face selecția celor care ajung să îmbrace uniforma. Pentru că așteptările din partea autorității pe care o reprezintă polițistul sunt pentru atitudine exemplară; altfel cum ar putea pretinde altora să fie civilizați și să nu încalce legea? Un comportament neadecvat și o instruire deficitară a polițistului sunt caricaturizate de celebrul personaj Garcea, tocmai pentru a sublinia că o astfel de persoană este defectuos investită cu autoritate.
Alături de o pățanie nefericită a unui tânăr bucureștean cu un agent de poliție, publicată ieri de gandul.info, apare și o postare a unui cetățean care se plânge de o întâmplare cu un agent de la poliția rutieră din Sălaj, care “l-a stupefiat”. Contextul în care apare acest comentariu și analogia denotă măsura comportamentului agentului sălăjean.
Cazul expus de gândul.info este al unui șofer din București, Cristian Voinea, care relatează cum a fost înjurat și scuipat de un polițist rutier. Acesta spune că se deplasa marţi seara cu maşina că a stat aproape 10 minute într-o intersecție în care doi agenţi făceau loc pentru o coloană oficială. În momentul în care a trecut stop_coloana prin intersecţie şi a ajuns în dreptul agentului, șoferul și-a vărsat amarul spunându-i polițistului “Va bateţi joc, bă!”. Nefericită adresare, dar de o sută de ori mai nefericită a fost reacția polițistului, care l-a tras pe dreapta, l-a înjurat cu exprimări pe care nu le vom reproduce aici și l-a scuipat de două ori. Șoferul spune că a făcut reclamație și va merge în instanță, ceea ce oricui nu poate părea decât just.
În dezbaterea iscată pe site-ul publicației, Tantarean Nicolae, care spune că lucrează la Gobal Assistance Boker de Asigurare, scrie: “Am avut și eu de curând o speță cu cei de la circulație în jud. Sălaj și am rămas stupefiat de răspunsul polițistului. Concluzia e ca în Românica noastră cei care îmbracă haina statului sunt cetățeni de rang înalt, iar noi doar niste “șobolani” (exact cum ne considera Ceaușeasca)”, continuând cu un discurs de neîncredere că lucrurile se pot îndrepta prea ușor.