La alegerile locale din septembrie, Nicolae Criste a câștigat un nou mandat la Primăria comunei Plopiș. Cei care i-au acordat încrederea au mizat pe faptul că promisiunile vor deveni, si de această dată, fapte, iar dezideratele comunității se vor transforma în realitate.
In mandatele anterioare, edilul a reușit să finalizeze mai multe proiecte importante pentru locuitori: căminul cultural din Iaz, reabilitarea căminelor culturale din Plopiș și Făgetu cu fonduri obținute prin Măsura 322, construcția școlii din Făgetu, asfaltarea ulițelor din sate și construirea a 5 poduri (4 în Iaz, peste Valea Iazului, și unul în Plopiș , peste Valea Mare).
Investițiile din ultimii ani în educație și infrastructură au sporit considerabil gradul de confort al localincilor.
Pe parcursul noului mandat, primarul Nicolae Criste are în vedere modernizarea unor străzi printr-un proiect finanțat prin PNDL. De asemenea, ne spune edilul, jumătate din lucrările de ridicare a capelei sunt gata și estimează finalizarea acesteia undeva prin luna mai a anului viitor. Acest edificiu religios secundar va fi dotat cu o încăpere care va servi pentru slujbe religioase cu auditoriu mai restrâns, spațiu de depunere cu instalație frigorifică, grup sanitar, spațiu tehnic, birou și terasă, valoarea totală a proiectului ridicându-se la aproape 7 sute de mii de lei.
Cat despre lucrările la apă și canalizare, procedura privind desemnarea executantului proiectului tehnic este în curs de desfășurare. Această investiție vizează pentru început Plopișul, urmând ca pe viitor să fie extinsă și în celelalte localități.
În ceea ce privește serviciile și prestațiile sociale din comună, la Centrul Comunitar de Servicii Integrate Medico-Sociale în prezent sunt 10 beneficiari direcți care au parte de asistență medicală specializată, consiliere, îngrijire la domiciliu sau paleativă, însă toți localnicii care au nevoie sunt îngrijiți așa cum se cuvine. Acest centru a fost realizat printr-un proiect pilot dezvoltat în județele Sălaj, Botoșani și Tulcea finanțat de elvețieni, în prezent administrat și susținut financiar de primărie.
În Plopiș, este medic prezent în fiecare zi pentru nevoile persoanelor, iar la Iaz vine medicul o dată pe săptămână. Serviciile medico-sociale se acordă în Centru sau la domiciliul beneficiarilor și includ consultații, tratamente medicale de îngrijire conforme cu nevoile beneficiarilor, îngrijiri paleative la domiciliul acestora, investigații medicale, livrare de hrană și efectuarea cumpărăturilor pentru cei aflați în nevoie.
“Voi continua investițiile de care comunitatea noastră are mare nevoie și sper să răsplătesc cu lucruri bune, constructive, încrederea care mi s-a acordat în acest nou mandat”, spune primarul reales al comunei Plopiș, Nicoale Criste.