Petecul de pămant pe care l-ai transformat in grădină, poate fi folosit cu succes pentru a sădi şi cultiva legume de care să te bucuri pe tot parcursul anului.
Pentru a obţine cele mai bune rezultate trebuie să ţii cont de cateva sfaturi.

După ce răsadurile ating perioada optimă, trebuie să le plantezi in grădină. De regulă, această activitate poate avea loc incepand cu a doua jumătate a lunii aprilie.
Roşii
Tomatele cer multă lumină şi se cultivă mai mult prin răsaduri pe care le obţii după ce ai plantat prin februarie-martie seminţe. In luna mai poţi muta deja răsadurile in grădină. După plantare fii atent să nu stropeşti cu apă direct plantele. Pentru ca ele să aibă o susţinere bună trebuie să le sprijini cu ajutorul unor araci. Udarea se face la 6-7 zile, in special dimineaţa, la inceputul verii şi seara, in toiul căldurii.

Ardei
Fie că sunt ardei graşi, iuţi, gogoşari sau capia, aceste legume se cultivă tot din răsaduri obţinute din semănarea in februarie şi martie a seminţelor in răsadniţă. Tot prin luna mai trebuie mutate plantele in grădină. Aveţi grijă ca apa folosită la udat să nu fie foarte rece. După udatul de la plantare faceţi o pauză. Abia după două săptămani puteţi să folosiţi apa.

Vinete
Sunt mari iubitoare de căldură lumină şi apă. Plantarea răsadurilor se face pe la inceputul lunii mai. Ele trebuie udate o dată la patru zile. Si asta este recomandat să se facă dimineaţa pe răcoare.

Sfat
Nu plantaţi castra-veţi langă pepeni! Deşi fac parte din aceeaşi familie, cele două plante nu se agreează.