Piersicile fac parte din alimentele-vedeta ale verii. Potrivit medicilor nutritionisti, aceste fructe au un continut ridicat de apa – respectiv 87 la suta, sunt dulci, dar cu un aport caloric moderat de numai 40 de kilocalorii la suta de grame si reprezinta sursa ideala de remineralizare a organismului in zilele caniculare. De asemenea, piersicile au un continut ridicat de potasiu, mineralul care contribuie natural, in metabolismul uman, la eliminarea toxinelor. Nutritionistii spun ca in 100 de grame de fruct se gasesc 200 miligrame de potasiu, dar si cantitati importante de fier, fosfor si magneziu. Acest fruct reprezinta o sursa importanta de vitamina A, astfel ca 100 de grame de piersica asigura necesarul zilnic in aceasta vitamina. In acelasi timp, pulpa fructului contine fibre din abundenta, necesare pentru a accelera tranzitul intestinal lent. Fibrele fructului scad riscul aparitiei bolilor de rinichi, datorita continutului ridicat de potasiu, care este necesar si pentru sistemul cardiovascular, ce regleaza tensiunea arteriala si favorizeaza buna functionare a sistemului nervos.