Astăzi este ziua cea mare. Trece sau nu trece moţiunea de cenzură? Pică ori nu Guvernul? Acestea sunt cele mai frecvente intrebări şi teme pe marginea cărora s-a bătut apa in piuă in aceste zile, atat pe scena politică, pe scena publică, dar şi pe la colţuri. Cine şi cum va vota azi, cine va absenta, cine cat dă pentru un vot şi cine trădează? Se fac calcule peste calcule in toate partidele, de o parte şi de alta a baricadei. Dacă pe scena publică opoziţia şi-a făcut deja guvern alternativ, dand de inţeles că moţiunea de cenzură este ca şi trecută, in bucătăria internă scorul nu este atat de sigur. Neoficial, mulţi parlamentari social-democraţi au declarat că negocierile cu confraţii lor de la Putere au eşuat. Pe de altă parte Executivul pare să-şi fi făcut calculele, alocand bani pentru şcolile şi grădiniţele din colegiile parlamentarilor din PDL şi UDMR, iar in aceste condiţii şansele cooptării acestora in tabăra opoziţiei s-au redus semnificativ. Pentru a se asigura totuşi că nu vor fi trădători in propria tabără, dar şi pentru a evita eventualele greşeli ale unor colegi de a vota invers (din greşeală), aşa cum s-a intamplat la precedenta moţiune de cenzură, PDL a hotărat ca parlamentarii proprii să asiste la vot, dar să stea in bănci. Dacă rămane incertă căderea Guvernului, cert este că pentru astăzi, adică pentru ziua moţiunii, s-au pregătit cele mai ample proteste care au avut loc in ultimii ani. Sindicaliştii spun că se adună in Bucureşti peste 80.000 de protestatari, care vor mărşălui şi vor cere căderea Guvernului Boc. Ce-i drept, moţiunea vine pe fondul unei aşteptări populare, insă realitatea din Parlament pare a fi cea care dă bătăi de cap iniţiatorilor. Ca şi in alte situaţii de răscruce, cheia se află şi in acest moment la UDMR, ai cărei parlamentari vor inclina balanţa. Peste cateva ceasuri vom afla in care direcţie.
Peste cateva ceasuri…
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...