Rămane ca AJVPS Sălaj să cureţe zona şi să asigure condiţii normale pentru un pescuit sportiv fair-play
Acţiunea prefectului judeţului Sălaj, Alexandru Vegh, de inlăturare a pescarilor sportivi care işi construiau ilegal colibe pe zona de protecţie a lacului Varşolţ, a dat rezultate. Pescarii care făceau legea pe malul lacului, impărţindu-şi teritoriul intre ei şi nelăsand loc altor pescari amatori, au părăsit zonele ocupate şi s-au aşezat pe terenurile private din spatele digului.
Reamintim că la finele săptămanii trecute, prefectul, impreună cu primarii comunelor Crasna, Varşolţ şi Pericei, cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, Asociaţiei Judeţene a Vanătorilor şi Pescarilor Sportivi şi ai Apelor Romane, insoţiţi de jandarmi au descins printre zecile de rulote şi colibe construite din deşeuri lemnoase de către pescarii sportivi intr-o zonă interzisă, intre digul de protecţie al lacului de acumulare şi luciul apei. Unii dintre ei chiar şi-au făcut straturi de legume pentru a-şi asigura traiul pe perioada verii, pe malul lacului, alături de un peşte fript la grătar. Autorităţile le-au dat termen, pescarilor care işi marcau astfel teritoriul, pană luni, 23 mai, pentru a părăsi locul. Deşi perioada de pescuit incepe in data de 2 iunie, pescarii prezenţi deja pe malul lacului spuneau că ei doar işi pregăteau teritoriul.
Au lăsat gunoaiele să le cureţe alţii
Stelian Mureşan, secretarul AJVPS Sălaj, ne-a declarat că pescarii au părăsit zona imediat după vizita prefectului şi s-au instalat pe proprietăţile private. „Au plecat toţi după vizita autorităţilor. S-au mutat după digul de protecţie. S-au inţeles cu proprietarii terenurilor să-i lase acolo”, a precizat Mureşan. Doar că pescarii nu şi-au ridicat şi gunoaiele pe care le-au adus pe marginea lacului. Potrivit secretarului AJVPS, ecologizarea zonei revine asociaţiei care a incheiat contracte in acest sens cu firma de salubrizare AVE şi primăria comunei Crasna. In preintampinarea perioadei de pescuit, AJVPS, care are drept de administrare a activităţii de pescuit pe lacul Varşolţ, va amplasa tomberoane pentru deşeuri şi va monta indicatoare şi panouri cu reguli privind activitatea de pescuit.
Reprezentanţii prefecturii vor merge şi ei in control, in perioada următoare, pentru a vedea dacă „băştinaşii” s-au conformat regulilor de pescuit sportiv şi normelor de protecţie a mediului.
Pescarii ”băştinaşi” au eliberat malul lacului Varşolţ
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...