Este o placere cand treci cu masina sa vezi lacul de la Varsolt, chiar daca vorbim despre un lac de acumulare. Acum ca in sfarsit Compania de Apa Somes a primit fonduri europene ca sa aduca apa de la Gilau, poate ar fi cazul sa ne gandim sa-i dam lacului de la Varsolt si o forma turistica mult mai atractiva, pentru cine doreste sa-si petreaca un altfel de sfarsit de saptamana, fara ca sa bata zeci si sute de km sau pentru cei care trec prin judetul nostru. Bine-nteles ca nu va fi suficient sa maresti doar taxa de pescuit cu 25 de lei si sa lasi gunoiul neridicat. Un inceput ar fi permiterea barcilor pe acest lac, evident cat mai ecologice posibile, pentru a permite "monstrilor", precum crapul fitofag de aproximativ 40 de kg gasit mort luna trecuta, sa supravietuiasca, dar si turistilor sa aleaga altceva decat pescuitul, la o tigara sau ce mai consuma lumea pe acolo. In jurul lacului s-ar putea creea o industrie turistica, nu neaparat de nivelul celui de pe Balaton (Ungaria) sau de pe Garda (Italia), ci una mai aproape de posibilitatile noaste, dar cel putin care sa creeze noi locuri de munca si sa aduca banii la bugetul local. Evident ca acest lucru s-ar putea concretiza daca cei pe care ii vom alegem la anul sa ne reprezinte in Consiliul Judetean isi vor da o mai mare silinta, in aceasta privinta, pentru a gasi solutii impreuna cu Apele Romane. Faptul ca cineva isi permite sa sugereze o idee, nu inseamna ca, asa cum insinua cineva iesit de curand in pensie si ramas pe functie la Consiliul Judetean, ca vrea sa-ti dea lectii, ci pur si simplu ca vrea ca judetul asta sa fie reprezentat nu doar de episoade negative in presa, ci si de aspecte pozitive si atractive.
Pe lacul Varsolt doar pescuim ?
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...