Principalul partid din arcul guvernamental incepe in forta si „campania de toamna” politica, trasand liniile principale ale perioadei pre-electorale, in vreme ce glasul opozitiei se aude din ce in ce mai slab.
PDL s-a reunit, cu mic cu mare, si a stabilit ca trebuie sa finalizeze proiectul celor opt mega-judete, renunta la schimbarea siglei si a culorii, la care se adauga intensificarea discreditarii opozitiei prin celebra campanie de dosare si inregistrari. Mai mult, lasa opozitia si fara una din temele preferate de combatere – renunta la ideea Parlamentului unicameral.
Ca o adevarata armata portocalie, membrii PDL se strang in jurul liderilor de partid si se pregatesc intens pentru alegerile de anul viitor. Cu toate masurile nepopulare luate de actualul cabinet Boc, cu toate dezvaluirile de presa, si nu numai, cu privire la baietii destepti portocalii si la „beizadelele” de partid, chiar si impotriva zecilor de „sondaje” care vin ca o avalansa peste opinia publica, PDL pare un monolit greu de rasturnat in perspectiva alegerilor de anul viitor.
De cealalta parte, opozitia se „chinuie”, la propriu, sa ofere o alternativa. Rand pe rand, programele economice, sociale, educationale, de iesire din criza sau doar politice aruncate de opozitie ca oferta electorala nu reusesc sa convinga alegatorii ca reprezinta o varianta acceptabila si preferabila actualei puteri.
Daca la nivel national opozitia are probleme sa convinga oamenii sa iasa la vot, lucrurile stau si mai prost la nivelul judetului Salaj. Singurii care sunt cat de cat vazuti de catre electorat sunt, desigur, tot cei de la PDL. Inafara de Tiberiu Marc si Iuliu Nosa, mai stie lumea vreun pesedist? Sau de la liberali, pe langa Radu Capilnasiu, cine mai are notorietate? Iar pe cei mai „iubiti” fii ai USL-ului… cand i-am mai vazut printre noi? Si, totusi, Salajul nu va fi un judet portocaliu…
PDL-ul se vinde mai bine
Articole
În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...Gata vacanța! A început Modulul 3
Miercuri, 8 ianuarie, elevii s-au întors la cursuri. A început cel de-al treilea modul din acest an școlar, care va dura până în data de 7 februarie, 14 februarie sau 21 februarie, după caz, în funcție de decizia fiecărui inspectorat școlar în parte. Elevii vor avea o vacanță de o săptămână, în perioada 10 februarie – 2 martie 2025, tot la alegerea inspectoratelor școlare. Modulul 4 de cursuri va începe în 17 februarie, 24 februarie sau 3 martie,…
Mai mult...