Lucian Bode laudă Codul Dialogului Social pentru că este in conformitate cu realităţile socio-economice actuale.
Contestat aprig de către sindicatele din toată ţara, Codul Dialogului Social este in viziunea deputatului Lucian Bode o lege care „integrează intr-un mod unitar acte normative elaborate in perioade diferite de timp in contexte social-economice diferite, ceea ce a impus revizuirea şi coroborarea lor in conformitate cu realităţile socio-economice actuale”. „Au fost revizuite actele normative in aplicarea cărora s-au constatat disfuncţii, prezenta lege asigurand unitatea conceptuală de abordare, uniformizare terminologică şi compatibilizarea procedurilor”, a declarat vineri preşedintele PDL Sălaj. Elementele de noutate propuse in legea Dialogului Social, potrivit lui Bode, „vizează consolidarea rolului organizaţiilor sindicale la nivel de unitate, grup de unităţi şi sector pentru a asigura posibilitatea negocierii unor contracte colective de muncă mult mai aplicate domeniului şi specificului activităţii”.
Respectivul proiect de lege elimină aplicarea „erga omnes” a contractelor colective de muncă şi condiţionează la nivel de sector inregistrarea contractului de reprezentare la negocieri la cel puţin 50 la sută din numărul de salariaţi, şi nu 30 la sută cat era pană acum, conform preşedintelui PDL Zalău, Claudiu Barsan. De asemenea, Codul Dialogului Social elimină negocierea contractului de muncă la nivel naţional.
PDL Sălaj spune că dialogul social este bun
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...