Absolventa de nota 10 a Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Zalău scrie despre frămantările din adolescenţă.
La doar 14 ani, Paula Bărburaş, şi-a lansat ieri prima carte „Viaţa la 14 ani. Inceputul Sfarşitului”, devenind cea mai tanără scriitoare din Sălaj. Lansarea a avut loc in sala festivă a Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, in prezenţa dascălilor care i-au pus peniţa in mană şi au invăţat-o să jongleze cu literele şi cuvintele. Astăzi, Paula are festivitatea de clasa a VIII-a, şi este şefă de promoţie, finalizand anii de studii gimnaziale cu nota 10. Scriitorul Daniel Hoblea şi subprefectul Onorica Abrudanu au subliniat că, in zilele noastre, este un lucru deosebit ca un adolescent de 14 ani să se preocupe in timpul liber de scrierea unei cărţi şi i-au insuflat tinerei că apariţia unei cărţi o obligă să nu se oprească aici.
Marcel Lucaciu, inspector şcolar la limba şi literatura romană, a subliniat faptul că evenimentul de ieri a fost unicat, Paula fiind cea mai tanără autoare din Sălaj. „Este un roman al adolescenţei, care caracte-rizează această varstă şi se bazează foarte mult pe creativitate, ficţiune, talent, elemente pe care trebuie să se bazeze orice autor. Un prozator are nevoie de foarte multă experienţă de viaţă şi foarte multe cărţi citite”, apreciază inspectorul şcolar.
Paula Bărburaş – cea mai tanără autoare din Sălaj
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...