Patronatele sustin ca vor continua discutiile privind stabilirea salariului minim pe economie pentru anul 2010, dar ca nu vor lua nicio decizie pana cand nu vor avea datele macroeconomice si strategia anticriza pe care si-o propune viitorul Executiv.
Presedintele UGIR 1903, Cezar Coraci, a declarat, miercuri, dupa discutiile de la Ministerul Muncii, ca patronatele au propus ca discutiile pe marginea salariului minim pe economie sa fie amanate pana cand va fi cunoscut cadrul macro-economic si strategia cu masurile anti-criza pe care o va propune viitorul executiv. „Suntem foarte ingrijorati de ce se intampla in economie. Preturile vor creste foarte mult de la 1 ianuarie 2010 ceea ce va duce si la o crestere a costurilor de productie si va fi imposibila o crestere a salariului minim.(…) Nu cred ca poate fi luata o decizie coerenta in conditiile in care noi nu avem date macro-economice”, a explicat Coraci.
El a mai afirmat ca pana acum nu au fost luate masuri reale anti-criza, existand doar o crestere mascata a fiscalitatii, ceea ce a dus la agravarea crizei economice. Presedintele UGIR 1903 a explicat ca decizia privind nivelul salariului minim va putea fi luata doar atunci cand vor fi prezentate date concrete despre TVA, accize si buget.
Patronatele au propus, in intalnirea de miercuri, ca valoarea salariului minim sa fie de 650 de lei cu conditia inghetarii grilei din Contractul Colectiv de Munca, sau 705 lei daca se elimina grila. „Deocamdata nu stim pe ce baza sa acceptam o majorare a salariului minim”, a mai spus Coraci. Prim-vicepresedintele UGIR 1903, Dragos Mihalache, a precizat ca reprezentantii Guvernului au propus majorarea salariului minim la 705 lei, din 2010, insa patronatele au cerut inghetarea acestuia in primele sase luni ale anului viitor.
Mihalache a adaugat ca varianta inaintata de Guvern va fi analizata pana la urmatoarea intalnire, programata, marti, la ora 10.00.
Patronatele refuza sa ia o decizie privind salariul minim in 2010
Articole
Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...Aproape 6 mii de hectare de teren cadastrate gratuit, în comuna Ip
Un număr de 10.462 de imobile cu o suprafață totală de 5.865 de hectare din comuna Ip au fost măsurate și urmează să fie intabulate gratuit pentru cetățeni. Reprezentanții OCPI Sălaj au participat vineri, 11 octombrie, împreună cu reprezentanții primăriei comunei IP și ai prestatorului S.C. Topoexim Expert S.R.L. la ședința privind publicarea documentelor tehnice ale cadastrului, ca urmare a realizării lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de întreg UAT, în comuna Ip. Rezultatele lucrărilor de înregistrare…
Mai mult...