Patronatele din constructii ar putea da in judecata statul roman, daca acesta nu-si va plati datoriile catre furnizori pana la sfarsitul acestei luni, a declarat, vineri, Neculai Vitelaru, vicepresedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR). „Daca pana la 30 martie statul nu-si va achita datoriile, patronatele din constructii vor fi obligate sa-l cheme in instanta”, a afirmat Vitelaru, intr-o conferinta de presa. El a aratat ca firmele din constructii sunt foarte afectate pentru ca statul nu si-a achitat datoriile catre acestea, iar unele unitati au intrat deja in insolventa, pentru ca nu au lichiditati sa-si plateasca la randul lor obligatiile. Reprezentantii CNIPMMR fac apel catre Guvern pentru ca statul sa-si plateasca datoriile catre furnizori pana la finalul acestei luni, asa cum a promis.
Totodata, acestia solicita adoptarea unei ordonante de urgenta pentru scutirea profitului reinvestit de la 1 aprilie, masura care ar relansa cateva zeci de mii de firme romanesti.
Patronatele din constructii vor da in judecata statul
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...