PLUS Salaj continua maratonul formarii de comunitati pregatite sa schimbe România si Salajul în bine. Organizarea în comunitati locale presupune implicarea atât a membrilor cât si a cetatenilor în luarea decizilor. Orasele mai mari vor avea mai multe comunitati, împartite pe cartiere, pe când mediul rural va grupa 2-3 comune într-o comunitate locala. Vor fi astfel structurate comunitati omogene din punctul de vedere al reprezentarii populatiei si va exista o mai buna reprezentare democratica a oamenilor în interiorul partidului.
rn
Alegerile pentru biroul judetean vor avea loc pe 29 iulie. La nivel de Salaj sunt creionate mai multe comunitati ce urmeaza a fi înfiintate treptat si dupa aceasta perioada. Oriunde te-ai afla în judet si vrei sa te implici activ, hai si tu alaturi de noi sa schimbam România în bine https://www.ro.plus/adeziune
rn
Marti, 25 iunie, au avut loc alegeri în cea de-a doua comunitate, din cele sapte de la nivelul municipiului Zalau. In urma acestora, biroul va fi format din: coordonator Septimiu Berar – inginer, plus 4 membri. Acestia sunt: Mirela Andrada Ben Zouitine –economist, Paula Iulia tolca – jurist, Adrian Florian Rad – asistent medical principal, Ramona Anca Hosu – sef serviciu marketing.
rn
Duminica, 23 iunie, au avut loc alegeri în cele doua comunitati PLUS înfiintate în primul oras din Salaj, dupa resedinta de judet. In urma acestora, biroul primei comunitati va fi format din: coordonator Doru Vasile Puscas – presedinte ONG, plus 4 membri. Acestia sunt: Dan Giurgiu Canta – jurist, Vlad Ioan Dregan – fotograf, Zenovia Baicu – economist, Liliana Manea – administrator firma. Biroul celei de a doua comunitati este coordonat de Paul Gabriel Pasztor – fizician/antreprenor si urmatorii membri: Sandor Kiss Levente – economist/operator, Crina Ioana Rosca – inginer / antreprenor, Ioan Sim – inginer/profesor, Florin Valentin Pop – technician veterinar.
Sâmbata, 22 iunie, au avut loc alegeri în prima comunitate PLUS din zona rurala, la Banisor, care deserveste 3 comune: Banisor, Sâg, Plopis. In urma acestora, biroul va fi format din: coordonator Marius – Ioan But, formator-monitor, plus 4 membri. Acestia sunt: Daniel Eugen Breban – controlor vizual si dimensional, Gherman Dan Mihai – fermier, Tarba Costel – fermier, Aurica Breje – coordonator transport.
rn
Alin Pruneanu, membru in Grupul de initiativa judetean al PLUS Salaj ne-a declarat ca: "Noi ne-am propus ca pana in 10 iulie sa infiintam 15 comunitati locale, dintre care 7 sunt in Zalau, 2 in Simleu, o cumunitate in Jibou si cinci comunitati in mediul rural. Dupa sedinta de Congres din 29 iulie, continuam constituirea de comunitati pe masura ce avem membrii suficienti intr-o astfel de comunitate. Numarul minim de membrii necesari pentru constituirea unei comunitati este 5. Cele cinci comunitati din mediul rural acopera 21 de comune din judet. Scopul declarat este acela de a fi mai aproape de cetateni, de a dezvolta aprtidul la nivel de judet si de atrage noi membrii. Ca rol al comunitatilor este sa identifice solutii la problemele locale, sa comunice cu cetatenii, sa ne putem pregatii pentru alegerile prezindetiale si cele locale si parlamentare de anul viitor. Sa identificam cei mai buni candidati pentru alegerile lcoale si parlamentare de anul viitor pentru Salaj. Totul tine de aliantele pe care le vom face pentru ca acuma este in discutie o posibila alianta cu cei de la USR. Dupa ce se constituie alianta aceasta, probabil ca vor fi alegeri interne, dupa care vom vedea care candidati sunt mai buni si pe aceia sa-i sustinem. Exista posibilitatea ca USR si PLUS in Salaj sa aiba candidati comuni si sa-si uneasca fortele pentru a-i sustine la alegerile locale din 2020."