Pentru ca au inteles cat de importante sunt traditiile in definirea personalitatii si caracterului copiilor, dascalii de la Scoala Gimnaziala „Iuliu Maniu” din Zalau au initiat, in cursul lunii aprilie, un proiect ce-si propune sa le ofere elevilor scolii posibilitatea de a descoperi traditiile populare ale zonei. Proiectul, care se va derula pana in 2011, este intitulat „Folclorul – Enciclopedia Vietii” si este realizat in parteneriat cu Scoala Gimnaziala din Rohia, dar si cu Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau si Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj.
Dupa cum ne-au informat coordonatoarele proiectului, profesoara Daniela Tura si invatatoarea Maria Martin, in activitatile programate pe parcursul celor trei ani de derulare vor fi implicati 50 de elevi din cele doua scoli. Ei vor participa, astfel, la organizarea de serbari scolare, expozitii cu obiecte populare si de arta plastica si decorativa, expozitie culinara traditionala romaneasca, excursii pentru cunoasterea legendelor, traditiilor din zona Maramuresului, vizitarea unei stane si participarea la tunsul si mulsul oilor, desfasurarea unei parade a costumelor populare salajene si realizarea unor obiecte traditionale.
Parteneriat pentru traditie
Articole
Cele mai utilizate vămi din Bihor și Satu Mare se închid definitiv
Începând cu data de 1 ianuarie 2025, se închid definitiv mai multe puncte de trecere a frontierei de stat a României, la granițele cu Ungaria și Bulgaria. Odată cu intrarea terestră în Spațiul Schengen, vom avea posibilitatea de a ne deplasa în interiorul Uniunii Europene fără a mai fi supuși unor controale la frontiere. În acest context, Ministerul de Interne a stabilit închiderea definitivă a următoarelor puncte de trecere a frontierei de stat a României cu Ungaria:…
Mai mult...Zalău: Impozit mai mic pe casă și mașină dacă plătești online
Scutirile, bonificațiile şi gratuitǎțile acordate de municipalitate pentru persoane fizice şi persoane juridice se mențin și în 2025, la nivelul din anii anteriori. la fel ca în ultimii ani. Pentru persoanele fizice, în cazul achitării la casieriile serviciilor de impozite și taxe din cadrul primăriei, la CEC, prin P.O.S, prin ordin de plată sau internet banking, bonificația acordată este de 4 % dacă plătesc cu anticipaţie impozitul/taxa pe clădiri, impozitul/taxa pe teren şi impozitul pe mijloacele de…
Mai mult...