Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Preuniversitar cer oficial presedintelui Klaus Iohannis si Guvernului sa gaseasca solutii pentru a aplica dublarea alocatiilor.

rn

"Suntem constienti ca bugetul nu reprezinta un sac fara fund", arata Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Preuniversitar intr-un comunicat.
FNAP atrage insa atentia ca de cate ori este vorba de bugetul ministerului educatiei sau de alocatiile copiilor "nu se gasesc resurse financiare".

rn

Reactia parintilor vine dupa ce premierul Ludovic Orban a anuntat ca are 4 metode pentru blocarea dublarii alocatiilor pentru copii si dupa ce Executivul sustinut de Klaus Iohannis a alocat doar 2,7% din PIB Educatiei si Cercetarii pentru 2020 – cea mai mica alocare din ultimii 25 de ani.

rn

Seful statului anunta ca nu va bloca legea care creste alocatiile copiilor. Deocamdata.

rn

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, intrebat ce va face cu legea care vizeaza majorarea alocatiilor pentru copii, ca in prezent nu are de gand sa refuze promulgarea actului normativ. Seful statului a precizat ca termenul pentru promulgare este 18 ianuarie.

rn

"Proiectul de lege are termen de promulgare 18 ianuarie. La acest moment nu am de gand sa refuz promulgarea acestei legi, dar ea se afla in analiza si niste lamuriri din partea Guvernului, fiindca nu sunt sume in buget si Guvernul trebuie sa vina cu solutii. Dar in momentul acesta nu refuz promulgarea", a afirmat Klaus Iohannis, joi, 9 ianuarie 2020, la Palatul Cotroceni, intrebat despre subiect.

rn

Intrebat despre posibile surse de finantare pentru o astfel de masura, seful statului a adaugat ca exista variante in acest sens.

rn

"Exista variante cu siguranta, insa trebuie sa fim realisti, prima rectificare de buget se poate face abia la mijlocul anului", a conchis Iohannis.
In luna decembrie a anului trecut, Camera Deputatilor a votat, decizional, initiativa legislativa care prevede dublarea alocatiei pentru copiii intre 2 si 18 ani, suma care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap. Legea ar fi trebuit sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2020.